Wat voor effect heeft omega 3 (visolie) op de huid?

Het vetzuur omega 3 is een onmisbare bouwsteen van elke cel in je lichaam. Ook je huid heeft omega 3 nodig om gezond, gehydrateerd en soepel te blijven. Omega 3 zit hoofdzakelijk in vette vis zoals zalm, makreel en haring maar ook uit zee-algen. Het is echter moeilijk om met vis en algen eten alleen je dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen.

 

Wat doet omega 3 voor je huid?

Omega 3 is onmisbaar voor de cellen in je huid. Het zorgt er namelijk voor dat de celwanden soepel en flexibel blijven. Bovendien werkt omega 3 ontstekingsremmend en ontstekingen zijn een veel voorkomende oorzaak van huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan acne en rosacea – als je daar last van hebt, kun je veel baat hebben bij een hoge omega 3-inname.

Mogelijke effecten van omega 3 op je huid:

  • minder ontstekingen (pukkels, puistjes, acne)
  • soepeler, gladder
  • beter gehydrateerd
  • vertraagde veroudering/natuurlijke anti-aging

 

Kun je omega 3 op je huid smeren?

Je kunt omega 3 (visolie) zeker op je huid smeren. Oliën met een hoog percentage omega 3 verzorgen je huid en zorgen ervoor dat andere ingrediënten beter worden opgenomen door je huid.

 

Helpt omega 3 tegen een droge huid?

Ook bij een droge huid doe je er goed aan omega 3 te slikken. Huidverzorging met een hoge dosis omega 3 vetzuren draagt ook bij aan de hydratatie van je huid en maakt haar soepeler.

 

Gaat omega 3 huidveroudering tegen?

Huidverzorging met omega 3 vetzuren zorgt voor een gladdere, egalere en soepelere huid, waardoor de huid er jonger en gezonder uit ziet. Het innemen van de juiste dosering omega 3 heeft een bewezen positief effect op alle cellen in je lichaam – je vertraagt het verouderingsproces van binnen en van buiten.

 

Bevatten de producten van Squalan omega vetzuren?

Jazeker. Squalaanolie, het hoofdbestanddeel van onze producten, bevat omega 2-olie, dat eigenschappen heeft die identiek zijn aan die van omega 3. De moringa-olie in ons oogserum en in onze cleanser bevat een hoog percentage omega 3.

 

Ben je op zoek naar een hoge kwaliteit omega 3 olie , stuur ons dan een mailtje of kijk bij onderstaande producten. Wij hebben zelf heel lang gezocht en veel onderzoek gedaan naar de verschillende soorten en merken en we hebben nu een geweldig product gevonden met zeer pure hoog gedoseerde omega 3. De EQ Pure Arctic Oil, wordt door experts gezien als de beste visolie die er is. En de vegan versie EQ Pure Vegan Oil, gemaakt van algen is een omega 3 olie die veel hoger gedoseerd is dan andere algenolies.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *