Oat Lipid, een speciale glutenvrije olie uit haver

Haver is een goed verteerbare graansoort waar mens en dier zich al duizenden jaren mee voeden. Maar wist je dat haver ook veel doet voor je huid? Uit de haverkorrel kun je olie halen: haverolie (oat lipid). De oude Grieken en Romeinen gebruikten haver al. Ze maakten er medicijnen mee en namen regelmatig haverbaden om hun huid te kalmeren. Wij kwamen erachter dat je daarnaast uit haver ook nog een olie kunt extraheren met prachtige eigenschappen voor de huid.

 

Haverolie heeft een aantal bijzondere eigenschappen

Haverolie (oat lipid):

  • vermindert wallen en donkere kringen
  • werkt ontstekingsremmend
  • werkt verzachtend bij huidaandoeningen (eczeem, psoriasis, acne, jeuk)
  • herstelt de natuurlijke vet-balans van de huid
  • is rijk aan vitamine E, omega 3 en 6 en antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door milieu en zon
  • is rijk aan fosfolipiden die de hydratatie van de huid verbeteren
  • vermindert fijne (droogte)lijntjes
  • verwijdert dode huidcellen

Deze eigenschappen maken van haver een prachtig natuurlijk cosmetica-ingrediënt. Daarom voegen we haverolie toe aan ons oogserum Squalan Eye.

Hoe kies je de juiste haverolie?

De ene haverolie is de andere niet. Natuurlijk zochten wij van Squalan naar het beste van het beste en zo kwamen we uit bij haverolie die geëxtraheerd is uit de korrels van door Ecocert goedgekeurde haver: Avena Sativa Kernel Extract. We kwamen op het spoor van deze specifieke biologische haverolie omdat ze de BSB Innovatieprijs 2015 heeft gewonnen in de categorie Beste Functionele Product. Deze hoge kwaliteit olie is een rijke, natuurlijke haverolie met een uniek lipideprofiel dat zorgt voor een goede vetbalans in de huid. Lipiden zijn lichaamseigen vetachtige stoffen. In cosmeticaproducten wordt meestal over ceramiden gesproken – dat zijn groepen lipide moleculen.

 

Ceramiden ondersteunen de natuurlijke vochtbalans van je huid

Ceramiden vormen een soort olieachtige was die van nature in de huid zit. Ze vormen een waterproof beschermlaagje in je bovenste huidlagen. Dat laagje helpt je huid vocht vast te houden. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van ceramide af waardoor je huid droger wordt en rimpels ontstaan. Door een lipide-/ceramiderijke olie op je huid te smeren, help je je huid van buitenaf de (vocht)balans te herstellen. Ook de hoge concentraties vitamine E en linolzuur in haverolie dragen hieraan bij.

Haverolie trekt snel in en voelt niet vet aan

De olie wordt goed opgenomen door de huid, zonder dat ze vet aanvoelt. Je huid voelt rustiger – je hebt minder last van pukkels, mee-eters en kleine littekens. Daarom wordt haverolie vaak gebruikt in oogserums, antirimpel- en after sun-producten. De haverolie die Squalan in haar Eyeserum gebruikt is 100% biologisch, bevat geen eiwitten en is volledig glutenvrij. Alle Squalan-producten zijn Allergy certified en dus geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Natuurlijk zit in het Squalan oogserum ook ons lievelingsingrediënt: het huideigen squalaan. De combinatie haverolie en squalaan maakt Squalan Eyeserum de beste keuze voor de tere huid rond je ogen.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *