Kamillethee wordt van kamille gemaakt

Kalmerende Kamillethee

Kamillethee werkt niet alleen rustgevend (en is perfect om ‘s avonds te drinken), maar kan ook gebruikt worden voor huid en haar. Van binnenuit beschermt kamille je huid tegen schadelijke invloeden door de ruime aanwezigheid van quercetin, een flavonoïde die je in veel plantaardige voeding tegenkomt. Kamillethee is uniek omdat je het ook aan de buitenkant op je huid en haar kunt gebruiken.

– Verminderen van wallen. Leg twee kamillethee zakjes (afgekoeld) op je ogen om de huid rondom je ogen wakker te maken

Versterkend en oplichtend voor je haar. Breng de afgekoelde thee na het wassen over je haar heen, dep lichtjes met een handdoek en laat het vervolgens opdrogen. Kamille versterkt de haarwortel en geeft je haar wat extra glans. Vooral blond haar heeft hier baat bij!

– Reinigend en verzachtend voor de huid. Ook kun je je gezicht stomen met kamille thee. Maak een grote bak met kamille thee en hang daar boven met je gezicht (en een handdoek over je hoofd). Let op dat de stoom niet te heet is voor je gezicht. Deze manier van stomen is goed om je huid te reinigen en verzachten maar ook goed bij verkoudheid.

 

Kamille is ook heerlijk om te gebruiken als basis voor een zomerse ijsthee

1 liter gekookt water

kamille thee builtjes

honing naar smaak

250 ml appelsap

ijsblokjes

 

Kook het water, voeg 4 zakjes kamille thee toe en honing naar smaak. Laat de thee trekken tot het afgekoeld is. Voeg vervolgens de appelsap toe en zet in de koelkast. Serveren met ijsblokjes en vers fruit naar keuze

Bron

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *