Je huid verzorgen van binnenuit: zo eet je je huid gezond

Je kunt nog zo veel geld uitgeven aan dure gezichtscrèmes: als je niet gezond eet, zal je huid toch verslappen en rimpels krijgen. Hoe kan het dat voeding zo’n invloed heeft op je huid? Kun je huidproblemen echt oplossen door anders te eten? Wat mag je dan wel en wat niet eten?

 

Van welke voeding krijg je rimpels?

Suiker is waarschijnlijk de grootste boosdoener bij huidveroudering. Dat suiker slecht is voor je tanden, weten we allang. Maar je huid kan er ook slecht tegen. Suiker veroorzaakt glycatie: een proces waarbij schadelijke moleculen het collageen in je huid aantasten en daarmee huidveroudering versnellen. Van suiker krijg je dus rimpels. Daarnaast wordt je huid door glycatie gevoeliger voor ontstekingen – als je last hebt van acne , is het schrappen van suiker uit je dieet het eerste dat je zou moeten proberen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In bijna al (bewerkte) levensmiddelen zit suiker. In snoep, koek, frisdrank en wijn, maar ook in kant-en-klaar soepen en sauzen, pizza’s en brood. Daarnaast zijn er nog de suikers die je lichaam zelf aanmaakt. Als je veel geraffineerde koolhydraten eet (zoals wit brood, witte rijst, aardappelen en witte pasta) zet je lichaam die koolhydraten om in suiker. Ook die ‘natuurlijke’ suiker leidt tot glycatie. Het vraagt dus wat discipline om suiker uit te bannen, maar je zult al snel merken dat je meer energie krijgt en dat je huid gaat stralen.

 

Wat moet je dan wel eten?

Om je huid in topconditie te houden vermijd je bewerkt voedsel. Dus kies geen pakjes en zakjes, maar gebruik verse producten. Kies voor verse groenten, vette vis, eieren, kip, fruit, noten en zaden. Daarin zitten alle stoffen die je huid nodig heeft. De belangrijkste zijn antioxidanten (zoals vitamine C), omega 3-vetzuren en eiwitten. Eet gevarieerd en zoveel mogelijk verschillende kleuren: hoe meer kleur je groente en fruit heeft, hoe gezonder het is. Gekleurd fruit bevat veel meer antioxidanten dan bijvoorbeeld een appel, een peer of een banaan. En niet vergeten: drink voldoende water, 1,5 à 2 liter per dag. Cafeïnevrije thee telt ook.

 

Waar vind ik meer informatie over gezond eten en een gezonde huid?

Om je huid van buitenaf goed te verzorgen, te voeden en te beschermen kies je voor 100% natuurlijke producten zonder agressieve toevoegingen, conserveringsmiddelen en parfums. Squalan Pure en Squalan Moisturizer zijn geschikt voor alle huidtypen. Om je huid op milde wijze te reinigen en tegelijkertijd te verzorgen kun je Squalan Cleanser gebruiken.

Over huidverzorging van binnenuit weet Amber Albarda van Better Health Event je alles te vertellen. We hebben een leuke korting op het Better Health Academy membership voor je geregeld, waarmee je veel leert over voeding en gezondheid. Niets staat jou nog in de weg om vanaf nu gezondere keuzes te maken die je meer energie en een prachtige huid opleveren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *