Huidverzorging en de overgang: wat is het ideale serum voor de huid rond deze periode?

We schreven al eerder over hoe de huid veroudert.  De hoeveelheid squaleen in je huid vermindert, de collageenproductie gaat omlaag en vrije radicalen en andere invloeden van buitenaf maken je huid droger. Een gezonde lifestyle en goede huidverzorging kunnen het proces vertragen zodat je mooi oud kunt worden. Eén reden van huidveroudering hebben we nog niet vaak besproken: de overgang. Terwijl de hormonale schommelingen in deze fase van je leven een grote invloed hebben op je huid en haar veroudering. Huidverzorging tijdens de overgang is daarom ook extra belangrijk.

Waarom hebben we het nooit over de overgang? Is het een taboe? Ben je er niet mee bezig zolang je nog verschoond blijft van opvliegers en chagrijnige buien? Zit je er middenin en wil je het liever negeren of ben je al door de menopauze heen? Hoe dan ook, na je veertigste krijg je op enig moment te maken met hormonale veranderingen. Je huid (en je lichaam) hebben dan extra liefde nodig om door deze fase van je leven te komen.

 

Last van een slappere huid tijdens de overgang?

Wanneer je lichaam zich voorbereidt op de overgang vermindert de productie van het hormoon oestrogeen. Oestrogeen heeft invloed op het collageen en de elastine in de huid. Het zorgt er dus indirect voor dat je huid elastisch en stevig is. Tijdens de overgang neemt het collageen en de elastine jaarlijks flink af – de huid wordt hierdoor dunner en slapper.

 

Last van een droge huid tijdens de overgang?

Oestrogeen zorgt er ook voor dat de huid vocht vast kan houden. Zodra de productie van oestrogeen afneemt wordt je huid dus minder gehydrateerd. Tel daar verminderde talgproductie en minder lipiden bij op en je begrijpt waarom je huid tijdens en na de overgang vaak droog en vochtarm is.

 

Last van een onrustige huid tijdens de overgang?

Wanneer het oestrogeenniveau daalt, krijgt een ander hormoon, testosteron, meer ruimte. Testosteron kan zorgen voor een onrustige huid met grovere poriën, en puistjes.

 

Verandert je huid altijd tijdens de overgang?

Elke vrouw komt op een bepaalde leeftijd in de overgang en zal door de hormonale veranderingen ook lichamelijk een nieuwe fase ingaan. Maar elk lichaam is anders en het effect van de overgang is, net als bij de puberteit of een zwangerschap, bij iedereen anders. Voor de een is de overgang een vreselijke periode terwijl het voor de ander voelt als een bijzondere, nieuwe fase in het leven. Evelyn, van holistik.nl, schrijft mooie blogs over conscious aging en alles wat erbij komt kijken, echt een aanrader.

 

Wat kun je doen om je huid voor te bereiden op de menopauze?

Probeer je huid altijd zo goed mogelijk te verzorgen, ook vóór de overgang. Als je in ieder geval vanaf je dertigste gezondere keuzes maakt in je leefstijl, zal je huid goed voorbereid zijn op de onvermijdelijke overgang. Voorkom zonschade, roken, ongezonde voeding en slechte ingrediënten in huidverzorging. Zo zorg je dat je huid zo gezond mogelijk is wanneer ze met hormoonschommelingen te maken krijgt.

 

Huidverzorging en de overgang: je huid gezond houden met de juiste producten

Wat is de beste anti-agingolie voor de huid voor, tijdens en na de overgang? Kies altijd een olie die je huid helpt en ondersteunt, zonder conserveermiddelen, parfums en andere huidbelastende ingrediënten.

Kies een anti-agingolie:

  • die de afnemende vetstoffen aanvult. De huid vraagt om essentiële vetstoffen zoals omega-3, die helpen huidveroudering tegen te gaan
  • die de huid helpt om gehydrateerd te blijven
  • die ervoor zorgt dat de huidbarrière sterk en in tact blijft
  • met niet te veel ingrediënten, en zeker niet ingrediënten waar de huid hard van moet werken, of die haar aantasten. Dus vermijd allergene stoffen zoals parabenen en parfum.

 

Squalan Gold: de beste huidverzorging tijdens de overgang

Hoe bereid Squalan Gold je huid voor op de overgang en hoe helpt deze anti-agingolie haar tijdens de menopauze én daarna te stralen?

De ingrediënten van Squalan Gold zijn een cadeautje voor jouw rijpere huid:

  • Boabab– en moringazaadolie zitten bomvol essentiële vetzuren en vitamines. Ze vullen de vetstoffen in je huid aan
  • Squalaan zorgt dat het vocht beter vastgehouden wordt en dat de andere ingrediënten de diepere huidlagen bereiken
  • Zeekraal bevat betaïne, antioxidanten, aminozuren en mineralen die ervoor zorgen dat de huidbarrière versterkt wordt, de huid sneller herstelt na beschadigingen en de huid beter vocht vasthoudt

Squalan Gold bevat alleen ingrediënten die écht iets doen voor de huid. Ze ondersteunen de huid en maken haar sterker. Het serum verzorgt en verzacht de huid op een natuurlijke manier.

De innovatieve samenstelling met plantaardige oliën die rijk zijn aan vitamines en vetzuren zorgt ervoor dat je huid een gezonde glow houdt, ook na je vijftigste!

 

 

squalan team

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *