eczeem

Eczeem is een algemene aanduiding voor een oppervlakkige ontsteking van de huid (dermatitis). Er zijn meerdere soorten ontstekingen: atopische dermatitis, allergische contact dermatitis en nummulaire dermatitis.

Drie soorten dermatitis

Atopische dermatitis is de meest voorkomende. Die soort komt vaak voor bij kinderen. Volwassenen hebben vaker last van allergische contact dermatitis. Dat komt door het gebruik van parfum, cosmetica en metalen in sieraden.

Als derde variant is er nummulaire dermatitis, dat zich uit in rode en schilferige vlekken op de huid. Dit type eczeem kan jeuken. Vaak komt dat omdat de huid dan extreem droog is.

Squalan kan de symptomen van eczeem verlichten en verzachten. De combinatie van de herstellende, verzorgende, kalmerende en voedende eigenschappen maakt Squalan een fijne huidolie die de ontstekingssymptomen en pijn bij eczeem kan verzachten zonder de huid te beschadigen.

Pure Squalan breng je aan op de jeukende plekken en je zult merken dat het direct verlichting brengt. Squalan is zo puur dat je het ook bij kinderen kunt gebruiken.