acne

Acne is de meest voorkomende huidaandoening en gaat gepaard met ontstekingen (pukkels) en mee-eters. Acne kan verschillende oorzaken hebben maar meestal komt het door een hormonale disbalans.

Hormonen spelen een grote rol bij acne – vandaar dat je er in de puberteit het meest last van hebt. Zo’n 85% van de tieners krijgt te maken met puistjes vanwege die veranderende hormoonhuishouding. Meestal gaat de acne vanzelf weer over als de puberteit voorbij is. De huid wordt dan rustiger en pukkels verdwijnen. Vrouwen hebben ook na de puberteit regelmatig last van pukkeltjes, vaak rond de menstruatie en eisprong.

 Wat kun je doen bij acne?

Acne wordt niet alleen veroorzaakt door hormonen. Ook veel snoepen, slecht slapen en gebrek aan huidverzorging kan voor pukkels zorgen. Heb je last van pukkels? Eet dan gezond, drink veel water en verzorg je huid goed. Haal make-up elke avond goed af, voor een schone huid.

Gebruik geen agressieve crèmes en knijp puistjes niet uit – dat verergert juist het probleem. Door het uitknijpen van pukkels worden de talgklieren gestimuleerd, waardoor ze meer talg gaan aanmaken. Bovendien smeer je met je vieze vingers allemaal bacteriën over je gezicht: helpt ook niet.

Wat doet Squalan bij acne?

Squalan verzacht je huid als je acne hebt. De olie werkt regulerend voor de vochtbalans. Daardoor wordt er niet onnodig veel vet en talg aangemaakt. Squalan is een droge olie: die verstopt je poriën niet en kun je dus ook op een vette huid gebruiken. Squalan geeft je huid wat het nodig heeft aan voeding.

Heb je last van littekentjes door acne? Pure Squalan laat ze minder opvallen en doet ze sneller verdwijnen.