Hoe verzorg je je huid na je vakantie?

Deze zomer was er één van uitersten. We hebben zowel zomerse hitte als herfstige kou gevoeld. Zeker als je ook nog even een hittegolfje in Zuid-Europa hebt meegepakt, merkte je enorme temperatuurverschillen. Dit zorgt bij veel mensen voor een geïrriteerde of jeukende huid. Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

 

Je gezichtshuid in shock

In de zomer produceert je huid meer talg dan in de winter. Een hoge talgproductie beschermt de huid tegen de warmte. Zodra de temperatuur daalt, vermindert de talgproductie. Daar ‘schrikt’ je huid van, wat (tijdelijk) leidt tot een droge, schilferige huid.

Normaal gesproken gebeurt dit is de herfst, maar het grote temperatuurverschil tussen je vakantiebestemming en Nederland kan dit proces nu al in gang zetten.

Wees daarom extra lief voor je huid. Hydrateer haar regelmatig met een zachte, kalmerende (droge) olie, zonder agressieve ingrediënten, zoals Squalan Pure en Squalan Moisturizer. Probeer de antioxidantenbalans in de huid te herstellen met een lekker masker. Wist je dat je daar heel goed Squalan Cleanser, onze milde reiniger, voor kunt gebruiken? Je kunt jezelf ook verwennen met een verwenkuurtje met Squalan Gold.

 

Verzorging en hydratatie van je borsten

Wat we vaak vergeten zijn onze borsten. We smeren ze zelden in met een goede zonnebrandolie, hooguit tot het randje van de bikini. Terwijl het delicate huid is, en zonnestralen gaan vaak dwars door de dunne bikinistof heen.

En zeg eens eerlijk, krijgen jouw borsten genoeg aandacht tijdens jouw dagelijkse beautyritueel? Koud afdouchen is goed voor je huid, ook die van je borsten. Blijf goed doorademen en zet dan de koude straal op je billen en je borsten, dat is goed voor de doorbloeding.

Smeer je borsten na afloop in met een hydraterende olie zoals Squalan PureMoisturizer of Body. Gebruik geen scrub en ook douche- of verzorgingsproducten met agressieve ingrediënten. De huid in deze zone is erg gevoelig.

Wil je meer tips over de verzorging van je borsten? Lees dan dit blog.

 

 

Vergeet de rest van je lijf niet

Op vakantie smeren we vaak nog wel een aftersun na het douchen, maar thuis vervallen we weer in ons normale ritueel. De gezichtshuid krijgt aandacht, de rest van de huid een stuk minder. Mensen geven veel geld uit aan gezichtsproducten maar grijpen vaak een bodylotion in de uitverkoop zonder naar de ingrediënten te kijken.

Geef aandacht aan je hele huid. Daar heb je geen speciale aftersun voor nodig. Squalan Body is altijd goed, voor elke huid. De omega vetzuren en vitamine E in de plantaardige ingrediënten van de Body maken deze olie de ideale aftersun. De olie voedt en hydrateert de huid en herstelt de verbrande huid sneller. De hibiscusolie helpt ook tegen de jeuk die je kan ervaren door de droogheid.

 

Verzorging van de kinderhuid

Ook de kinderhuid heeft het zwaar te verduren zodra de scholen weer beginnen. In de vakantie zijn ze meer buiten en spelen ze, goed ingesmeerd, de hele dag in de gezonde buitenlucht. Ze drinken meer water – de zon en buitenspelen maakt dorstig.

Maar als de scholen weer beginnen zitten kinderen op elkaar gepakt in verwarmde klaslokalen. Ze spelen minder buiten, drinken minder snel een glas water en worden niet meer elke dag ingesmeerd met een vette crème. Merk je dat je kind ook een drogere huid krijgt? Gebruik dan lekker Squalan Pure of Squalan Body.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *