Hoe bepaal ik mijn huidtype?

Droge huid, gemengde huid, rijpere huid: fijn, al die huidtypes, maar hoe weet je nou wat jouw huidtype is? Wat is een ‘normale huid’? En waaraan herken je een gevoelige huid? We helpen je graag om jouw specifieke huidtype te herkennen en op de juiste manier te verzorgen.

Bij Squalan krijgen we elke dag tientallen vragen over de huid. Zelf denken we niet in huidtypes, maar in huidcondities: onder invloed van onder andere je voeding, cosmetica, stress, het weer en je hormonen kan je huid veranderen. De conditie van je huid is dus niet aangeboren – met de juiste verzorging kun je jouw huid altijd verbeteren.

Toch zullen we hier verder spreken over huidtypes, al is het maar omdat dat de term is die in cosmeticaland gebruikt wordt. We willen je immers helpen de juiste huidverzorgingsproducten te kiezen voor jouw huid.

 

Wat zijn de verschillende huidtypes?

Over het algemeen onderscheiden we vier huidtypes:

De normale huid: niet droog, niet vet, kleine poriën, geen/zelden verstoppingen of mee-eters
De droge huid: voelt vaak droog en trekkerig, kan zelfs schilferen, kleine poriën, geen verstoppingen of mee-eters
De vette huid: vet, glimmend, grote poriën met regelmatig verstoppingen of mee-eters
De gecombineerde huid: combinatie van droge en vette huid, op de vette delen zijn de poriën grover en vaker verstopt.

Vaak worden de gevoelige huid (is snel rood of geïrriteerd) en de rijpe huid (40+) aan dit rijtje toegevoegd, maar dat schept verwarring. Een gemengde huid kan ook gevoelig zijn, en als je boven de veertig bent is het ook nog eens een rijpere huid.

 

Hoe test ik wat mijn huidtype is?

Je kunt een test doen om je eigen huidtype te bepalen. Reinig je huid met lauwwarm water en laat haar dan een half uur met rust. Bekijk dan je huid van dichtbij in de spiegel:

Zijn er geen noemenswaardigheden, voelt je huid rustig en ziet ze er rustig uit? Dan heb je een normale huid.
Voelt je huid trekkerig? Ziet ze er droog, grauw of schilferig uit? Dan heb je een droge huid.
Glimt je huid? Is ze vettig? Zijn je poriën goed zichtbaar? Zie je mee-eters? Dan heb je een vette huid.
Als beide beschrijvingen van toepassing zijn op verschillende delen van je gezicht (bijvoorbeeld de T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vet, de rest droog of normaal), dan heb je een gecombineerde huid.

Goed, nu weet je wat voor huidtype je hebt. Oftewel: wat de huidige conditie van je huid is. Wat vertelt jouw huid je over je gezondheid en je leefstijl? Eet je gezond? Drink je genoeg water? Slaap je goed? Heb je last van stress? Door je lichaam, je huid én jezelf te geven wat je nodig hebt, zit jij binnenkort lekkerder in je vel en gaat je huid weer stralen.

 

Is Squalan geschikt voor alle huidtypes?

Om de conditie van je huid te verbeteren en haar natuurlijke balans te herstellen kun je Squalan proberen. Welk huidtype je hebt, maakt niet uit. Squalan bevat huidherstellende, natuurlijke stoffen die voor elk huidtype geschikt zijn.

Alle Squalan-producten zijn Allergy Certified, cruelty-free en bevatten alleen 100% plantaardige ingrediënten die geschikt zijn voor elk huidtype, ook als je een extreem gevoelige huid hebt. Heb je een droge of rijpere huid? Dan kun je in plaats van Squalan Pure kiezen voor Squalan Moisturizer. Dat doet net iets meer voor de vochtbalans en huidveroudering/fijne lijntjes.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *