“Het enige wat ik wilde was een pijnvrije huid.”

Rode haren, blanke huid, veel sproeten: ik heb altijd al een gevoelige huid gehad. Als baby had ik vaak knalrode, schrale wangen en verbrandde ik snel. Ik kon ook niet tegen wollen kleding – mijn huid werd er meteen rood en dik van.

Toen ik tv-programma’s presenteerde zat ik dagelijks dik in de make-up. Dat irriteerde mijn huid enorm en ik had geen idee wat ik nou het beste op mijn rode huid kon smeren om haar te kalmeren en te herstellen.

 

Uitslag in gezicht

Na een paar antibioticakuren en hormoonzalven tegen de uitslag in mijn gezicht ging het op een gegeven moment echt fout. Mijn huid begon te branden, was knalrood en dik en mijn hele gezicht zette op. Ik heb me een maand opgesloten in huis, zo erg was het! Ik stopte met tv-werk en make-up. Het enige wat ik wilde was een pijnvrije huid. Ook zonder de make-up hield ik chronische huidklachten waarmee ik maandelijks in het ziekenhuis zat.

Vele onderzoeken volgden. De dermatoloog constateerde periorale dermatitus (clownseczeem) en rosacea. Daarnaast ben ik hypersensitief voor geuren, wasmiddel en elk ander product waar parfum in zit. Ik kan sowieso slecht tegen bepaalde geuren, van parfums en sigarettenrook kan ik letterlijk kotsmisselijk worden.

Plaktests

In het ziekenhuis zijn verschillende plaktests gedaan. Ik krijg last van contacteczeem zodra ik in aanraking kom met cocamidopropyl betaïne. Dat is de stof in bijvoorbeeld gezichtsreinigers, badschuim en douchecrème die ervoor zorgt dat het product lekker schuimt. Het is een stofje uit kokosnoot – een natuurlijk product, maar het zorgt bij veel mensen voor problemen in de vorm van allergische reacties. Kijk maar eens op je shampooverpakking, het zit er vast in.

Ook mijn voeding werd getest. Uit een intolerantietest bleek onder andere dat ik niet goed tegen granen kan. Nu eet ik zoveel mogelijk glutenvrij en ik vermijd zuivel en suiker. Wat het beste werkt? Gevarieerd en gezond eten. Verse groenten in alle kleuren van de regenboog. Af en toe eet ik nog wel een lekker vers broodje met aïoli. Mijn huid straft me direct, but I love it so much!

Intussen bleef ik zoeken naar een huidverzorgingsproduct dat ik probleemloos op mijn gevoelige huid kon smeren.

 

Die zoektocht duurde meer dan tien jaar

Inmiddels hadden mijn vriendin Leslie en ik de krachten gebundeld. Zij zat met soortgelijke klachten. Toen ontdekten we plantaardige squalaanolie. We hebben het twee jaar op onszelf getest en onze huid werd mooier en rustiger dan ooit. Ook een aantal mensen in onze omgeving waren laaiend enthousiast over de huidolie.

Het voelde als een soort roeping, een morele verplichting, om meer mensen bekend te maken met squalaanolie. Mensen met hetzelfde probleem als wij.

 

Eigen merk, puur natuur

Iedereen verklaarde ons voor gek – je gaat toch niet opboksen tegen de grote cosmeticamerken? Er waren toch al genoeg producten voor de gevoelige huid? Nou nee, niet eentje die voor onze huid werkte!

Ondanks dat ik nog nooit in mijn leven zo hard heb gewerkt als nu en al ons geld in Squalan zit, ben ik gelukkiger dan ooit. Ik ben pijnvrij, mijn huid voelt zacht en fijn en elke keer als we een berichtje krijgen van iemand die geholpen is met onze producten, ben ik zo dankbaar. Daar doen we het voor!

 

Liefs

Monique

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *