Help, ik heb een rode geïrriteerde huid

Soms kan je huid rood en geïrriteerd raken. Scheren, een nieuwe gezichtscrème, een te strakke, schurende broek: je huid tekent protest aan als ze zich niet prettig voelt. Wat kun je doen tegen een rode, geïrriteerde huid? En hoe voorkom je dit ongemak?

 

Wat kun je doen tegen een rode geïrriteerde huid in je gezicht?

Irritaties in je gezicht, waarbij je huid rood en gevoelig wordt, komt meestal door het gebruik van verkeerde producten. Zeker in cleansers, tonics en andere reinigingsproducten zitten agressieve stoffen, zoals alcohol en parfum. Ze maken je huid wel schoon, maar drogen haar ook uit en tasten de beschermlaag van je huid aan.

Reageert je huid snel op de producten die je op je gezicht gebruikt? Dan heb je een gevoelige huid.  Kies daarom voor natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten, die geen parfums, parabenen en andere allergenen bevatten. Let bijvoorbeeld op het Allergy Certified-keurmerk, dan weet je zeker dat je huid niet onnodig belast wordt door agressieve ingrediënten.

 

Wat als je huid rond de ogen rood en geïrriteerd is?

De huid rond je ogen is extreem dun, en dus ook erg gevoelig. Smeer de crème of olie die je voor je gezicht gebruikt niet op de huid rond je ogen. De werkzame stoffen in een gezichtscrème, zeker die in anti-aging producten, zijn veel te sterk voor de dunne huid rond je ogen. Gebruik alleen producten met natuurlijke, plantaardige ingrediënten voor deze tere huid en draag zo veel mogelijk een zonnebril als je buiten bent.

Kijk ook eens naar je make-up. Veel vrouwen doen jaren met dezelfde oogschaduw en gebruiken hun mascara langer dan verstandig is. Na drie maanden zitten er veel bacteriën in je mascara – vervang je make-up regelmatig, en let extra op de ingrediënten als je vaak last hebt van irritaties rond de ogen.

 

Wat te doen tegen een rode geïrriteerde huid na het scheren?

Als je huid rood en geïrriteerd raakt na het scheren, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • Botte scheermesjes zijn vaak de oorzaak van scheerirritaties – je maakt minuscule wondjes met je botte mesjes. Vernieuw wat vaker je scheermesje.
  • Werk met schone mesjes en deel je scheermes niet met anderen. Dat doe je met je tandenborstel toch ook niet?
  • Ga niet meteen de zon in met je gladgeschoren benen. De zon is meedogenloos.
  • Gebruik geen geparfumeerde bodylotion op pas geschoren lichaamsdelen. In dergelijke producten zitten veel irriterende stoffen. Een pas geschoren huid is een beschadigde huid, daar wil je geen troep op smeren. Je huid moet even de tijd krijgen om te herstellen. Kies voor een verzorgende, natuurlijke huidolie die de poriën niet verstopt.

 

Kan Squalan helpen bij een rode geïrriteerde huid?

Squalan bevat alleen plantaardige ingrediënten die geen huidirritaties uitlokken. Squalan is zo mild voor de huid, dat je het zelfs op een beschadigde huid kunt smeren om de huid te kalmeren en te verzorgen. Squalaan, het hoofdbestanddeel van alle Squalan-producten, is een huideigen stof die het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunt. En dat is precies wat een rode, geïrriteerde huid nodig heeft. Rust en milde verzorging.

Voor je gezicht adviseren we Squalan Pure: meer heeft je huid niet nodig om te stralen. Binnen een paar dagen zie je je huid kalmeren – de roodheid en irritatie verdwijnen. Voor de huid rond de ogen hebben we Squalan Eye, een serum speciaal voor de tere huid rond de ogen. Squalan Cleanser is zo mild en verzorgend dat je die ook als gezichtsmasker kunt gebruiken. Voor de rest van je lichaam is er Squalan Body: een heerlijke huidolie die je probleemloos op je glad geschoren benen kunt smeren voor een prachtige glans.

Wees lief voor je huid, en voor jezelf!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *