Groen en bloemen in huis maken je extra happy

Planten zijn de ideale sfeermakers voor in huis. Wanneer je een woonprogramma kijkt dan zie je dit ook altijd terug. Naast dat planten je huis er vrolijker en gezelliger uit laten zien, hebben planten ook een scala aan gezondheidsvoordelen. Eigenlijk komt het er op neer dat er geen reden is om geen planten in huis te nemen. Ben jij zo’n persoon waarbij planten het niet overleven? Dan heb je jouw plantenmatch gewoon nog niet gevonden. Ook voor de mensen zonder groengevoel is er een uitkomst. In deze blog geven wij je een aantal toegankelijke mogelijkheden om extra sfeer en gezondheid in huis te brengen.

 

Lavendel

Lavendel staat bekend om het stres verlagende effect. Lavendelolie wordt dan ook veel gebruikt als ontspanningsmiddel. Na wat uitzoek werk bleek de Lavendelplant wel echt een buitenplant. Je kunt Lavendel prima op je balkon of in de tuin zetten. Door een paar takjes af te knippen en in je slaapkamer of ergens anders in huis te hangen creëer je alsnog de mogelijkheid om de voordelen van Lavendel mee te krijgen. Het gebruik van lavendelolie voor het slapen gaan is ook een aanrader.

 

Aloë Vera

De gezondheidsvoordelen van Aloë Vera zijn oneindig. Het stimuleert de stofwisseling, heeft een positief effect op de huid, en helpt bij vruchtbaarheid, om er maar even een paar te noemen. Ook is de Aloë Vera plant ideaal voor degene die planten heel leuk vinden, en geen ster zijn in het verzorgen van planten. Aloë Vera heeft één keer in de twee weken water nodig, dat is wel te doen toch? Zet een reminder in je agenda, zodat je dit niet vergeet. Tot slot, de aloë Vera plant is ideaal voor in je slaapkamer, het zuivert namelijk de lucht en zorgt voor extra zuurstof. Het effect is dat je fijner slaapt.

Krulvaren

Weer zo’n plant die er mooi groen uitziet en weinig verzorging nodig heeft. De krulvaren heeft niet veel licht nodig en kan tegen een stootje – lees: een keer vergeten water te geven overleeft deze plant-. Vaak gaan de krulvarens hangen als een teken dat zij water nodig hebben. Je hoeft dus zelfs geen wekker te zetten, de krulvaren geeft het zelf aan. Wanneer de takken hangen ziet de krulvaren er erg zielig uit. Op die momenten geen water geven kun je vast niet over je hart verkrijgen. Ook deze plant werkt luchtzuiverend en heeft een positief effect op de luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat in huis.

 

Planten en groen hebben een positief effect in huis en op je gezondheid, dat is duidelijk. Nu is het de truc om te zorgen dat de planten niet in een saaie pot in de hoek staan, maar op een leuke manier in je huis passen. Online staat heel veel inspiratie. Kijk eens op Pinterest en verzamel alle afbeeldingen die jij mooi vindt. Bij de diverse tuincentra en markten kunnen zij je goed helpen qua keuze. Zo zorg je op een makkelijke manier dat groen, gezondheid en sfeer samenkomt. Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *