Facerollers: daar wordt je huid blij van, en jij ook

Bij een gezichtsmassage denk je al snel aan een schoonheidsspecialiste. Maar wist je dat je met een faceroller eenvoudig je eigen gezicht kunt masseren? Er bestaan speciale rollers waarmee je je gezicht een heerlijke massage kunt geven. Vaak zijn deze rollers gemaakt van edelstenen of kristallen, zoals jade en rozenkwarts. Het fijne van een faceroller is dat die ook geschikt is voor de gevoelige huid. Bij een massage met de hand kan er al snel te veel druk uitgeoefend worden op de huid, wat irritatie kan veroorzaken als je een erg gevoelige huid hebt. Met een faceroller hoef je geen druk uit te oefenen.

 

Waarom zou je een faceroller gebruiken?

Je gezicht regelmatig masseren is goed voor je huid. Het zorgt voor een betere doorbloeding van je huid en het stimuleert de aanmaak van collageen. Hierdoor verminderen fijne lijntjes en wordt je huid steviger. Je krijgt er een frisse natural glow van. Als je de faceroller gebruikt na het aanbrengen van je huidverzorging kan de crème of huidolie extra goed intrekken. Vaak smeren we in de haast iets op onze huid. Het ligt dan op onze huid, in plaats van dat het zijn werk doet in de diepere lagen van onze huid. Door het product met de faceroller goed in te smeren, trekt het veel beter en dieper in de huid. Zo heeft je huidverzorgingsproduct veel meer effect. Maar wat eigenlijk het allerbelangrijkst is: het is heerlijk om met je faceroller over je gezicht te gaan. Je voelt al je spieren ontspannen: het is echt even me-time!

Van welk materiaal wordt een faceroller gemaakt?

Facerollers zijn er in alle soorten en maten. Kies geen faceroller die van kunststof gemaakt is – een goede faceroller wordt van natuursteen of kristal gemaakt. Natuurproducten die een positief effect hebben op je huid en op de beleving van de massage. Neem bijvoorbeeld jade. Jade is een groene edelsteen die zuiverend en ontgiftend werkt. Keizerinnen in het oude China gebruikten jade duizend jaar geleden al als beautytool. Ze rolden met de steen over hun huid om haar te verstevigen en rimpels te verminderen. Jade staat ook al eeuwen bekend om haar bijzondere eigenschappen. Jade trekt succes aan en beschermt je tegen ziekte en uitbuiting. Het maakt je sterker vanuit zachtheid. Met een jaderoller doe je dus meer voor jezelf dan alleen je huid verzorgen.

Er zijn ook facerollers die van rozenkwarts zijn gemaakt. Rozenkwarts is een prachtig roze kristal dat wordt geroemd om zijn vriendelijke en een kalmerende werking. Rozenkwarts heeft een positieve uitwerking op onder andere je hart, zowel fysiek als in de betekenis van liefde, voor jezelf en de wereld om je heen.

 

Een faceroller van 100% jade of rozenkwarts: welke kies je?

Of je nou een groene jaderoller of een roze rozenkwartsroller kiest: je kiest de faceroller die bij jou past. Koop geen kunststof facerollers: die blijven niet lang koel, zoals natuurstenen of kristallen facerollers. Deze bieden verkoeling bij (spannings)hoofdpijn en vochtwallen. Bij Squalan kun je kiezen uit twee facerollers: een rozenkwartsroller of een jaderoller, beide gemaakt van 100% natuurproducten. Je kunt ze zo vaak gebruiken als je wil.

Welke kies jij? De jaderoller of de rozenkwartsroller?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *