“Eat your veggies Pokebowl”

Een Pokébowl is een traditioneel gerecht afkomstig uit Hawaï. Inmiddels is dit gerecht ook in Nederland op veel plekken verkrijgbaar. Ondanks dat het oorspronkelijk met verse vis wordt gemaakt, is een Pokébowl ook makkelijk plantaardig te maken. Daarnaast is het de ideale manier om genoeg groente binnen te krijgen.

In vijf stappen helpen wij jou op weg om een heerlijke Pokébowl te maken. Maak er gelijk drie of vier, zodat je voor de rest van de week alvast je lunch of avondeten klaar hebt staan. Je hoeft dit gerecht niet op te warmen en is koud heel lekker (je kunt het wel opwarmen als dat met de kou buiten nu wat aantrekkelijker lijkt). Het is daarom een ideaal gerecht om mee te nemen naar je werk. In de koelkast blijft het ongeveer vier dagen goed (gebruik je rauwe vis of kip dan blijft het minder lang goed maar deze ingrediënten kun je kun je ook op de dag zelf vers toevoegen).

Stap 1 de basis

Om te beginnen kies je een basis. Dit kunnen granen zoals bulgur, quinoa of rijst zijn. Deze kun je voorgekookt kopen en direct aan je bowl toevoegen of zelf eerst koken.

Stap 2 Peulvruchten

Voeg peulvruchten toe als linzen, bonen, kikkererwten. Behalve dat deze erg vullend zijn, zijn deze ook eiwitrijk en vol met vezels. Wederom kun je er natuurlijk voor kiezen om de voorgekookte variant te kopen, of deze zelf te koken. Doe je het zelf? Kook ze dan met een bouillonblokje zoals die van Zonnatura Knoflook & kruiden. De peulvruchten krijgen dan een lekker smaakje.

Stap 3 Eat your veggies

Groente! Je kunt hiervoor alle groente toevoegen die je lekker vindt. Om te zorgen dat alles nog op je bord past, is het verstandig om het bij twee tot drie soorten te houden. Denk hierbij aan broccoli, pompoen, bloemkool, pastinaak, wortel, rode kool of tomaat. Rooster de groente ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven met de kruiden en olie die je lekker vindt.

Stap 4

Je kunt vis, schaaldieren, kip, vlees of vegetarische opties gebruiken. Als visvervangers bij dit gerecht heb je genoeg keus, zoals: tofu, tempeh of falafel. Tofu kun je in diverse smaken kopen. Bak de tofu, tempeh of falafel in een pan of in de oven en voeg het aan de bowl toe.

Stap 5

Om te zorgen dat het geen droge gewaarwording wordt, mag een saus niet ontbreken. Denk hierbij aan hummus, tapende of zelfgemaakte tzatziki van kokosyoghurt. Bij bijna elke supermarkt hebben ze minimaal drie soorten hummus om uit te kiezen, zo kun je ook nog variëren;). Ook soya saus of oestersaus is een lekkere optie.

Optioneel

Wil je er nog een lekkere bite aan toevoegen? Kies dan voor pompoenpitten, pistachenoten, of gebakken uitjes. Neem je het mee naar je werk? Neem dit dan in een apart bakje mee, anders wordt het zacht.

Er is zoveel keus, eigenlijk te veel om in één blog op te schrijven. Bovenstaande stappen helpen je in ieder geval op weg richting jouw eerste Pokébowl. Heb je vragen of twijfel je ergens over? Vraag het ons! En heb je een super lekker recept dan horen we dat ook graag 😉

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *