Kan een droge huid veroorzaakt worden door voeding?

Droge lucht in huis, verwarming, kou, regen: het heeft allemaal invloed op de conditie van je huid. De winter is niet erg vriendelijk voor onze huid. De zomer ook niet, trouwens. Onze huid kan niet tegen extremen. Ze raakt ervan uit balans en één van de gevolgen daarvan kan zijn: een droge huid.

De lucht, de kou en ook make-up doen onze huid in de winter niet veel goeds. Daarom smeren wij wat extra Squalan Pure en Squalan Moisturizer. Daarmee vullen we aan wat onze huid nodig heeft. Al kan het bij sterke temperatuurwisselingen even duren voordat je huid weer in balans is.

En er is nog een oorzaak aan te wijzen van een droge huid: veranderingen aan de binnenkant van je lijf. Wat eet jij in de winter? Krijgen je lichaam en je huid alles wat ze nodig hebben?

 

Kun je een droge huid voeden van binnenuit?

In de winter eten we vaak minder groente en fruit. Logisch, met kouder weer heb je geen trek in een koude smoothie of een salade. Met warmer weer drink je ongemerkt meer water en eet je meer fruit en groente. Om toch genoeg vitaminen binnen te krijgen tijdens de koudere maanden moet je iets meer stilstaan bij wat je eet.

Een simpele manier om toch voldoende groente binnen te krijgen is door er soep van te maken. Met groentes zoals pastinaak, pompoen en bloemkool maak je heerlijke soepen. Laat je soep niet te lang (door)koken, want dan verdwijnen er veel vitamines.

Ook fruit is erg lekker als je het verwarmt. Denk aan verse appelmoes en perenmoes, of gegrilde ananas.

Wat kun je beter laten staan als je van je droge huid afwilt?

Om je droge huid van binnenuit te voeden zijn er bepaalde dingen die je beter kunt laten staan. We zijn geneigd in de winter meer koolhydraten en vetten te eten. Dat is prima, but don’t overdo it.  En beperk ook je brood- suiker- en alcoholinname. We schreven al eerder een blog over gezonde voeding.

 

Werkt water drinken tegen een droge huid?

In de koudere maanden drinken we vaak ongemerkt minder water, terwijl water drinken juist zo goed is voor je organen. Ook je grootste orgaan, de huid, wordt blij van veel water drinken. Heb je een droge huid, let hier dan extra op.

 

Vijf tips tegen een droge huid in de winter

Onze tips tegen een droge huid:

– Drink voldoende water (of thee)

– Kijk eens goed naar je make-up: hoe meer ingrediënten, hoe harder je huid moet werken om alles te verwerken. Parfum in je foundation, is dat echt nodig?

– Eet voldoende groente en fruit

– Eet minder suikers en koolhydraten en drink geen alcohol

– Let op met extra warm douchen en badderen. Eindigen met een koude douche in de ochtend kan ervoor zorgen dat je het juist minder koud hebt. Het is beter voor je huid én het scheelt in de energiekosten.

 

Hoe kan Squalan helpen bij een droge huid?

De Squalan Moisturizer is een heerlijke hydraterende olie voor de drogere, vochtarme huid. Ideaal in de winter als de huid het zwaar heeft door de kou buiten en de droogte van de loeiende verwarmingen binnen. Maar ook in de zomer is de Moisturizer goed om te gebruiken en ideaal als aftersun.

Ook ons oogserum. Squalan Eye, is een echte aanrader bij een droge huid en bij beginnende lijntjes rondom de ogen en lippen.

Veel gezichtsreinigers drogen de huid uit door de ‘reinigende’ schuimende stoffen. Dit is niet goed voor de huid en al helemaal niet fijn als je huid al droog aanvoelt. Squalan Cleanser reinigt de huid op een zachte manier. Deze reinigingsgel droogt de huid niet uit maar voedt haar met moringa- en squalaan-olie.

Tip: gebruik de Cleanser af en toe als masker. Breng de gel dik aan en laat het 10 minuten inwerken voordat je het met lauw water afspoelt.

 

Hoe geef je je droge huid in de winter een extra boost?

Zelfs met bovenstaande tips en producten kan het voorkomen dat je huid tijdelijk wat droger aanvoelt. Ze moet soms gewoon even wennen aan veranderde omstandigheden. Een blije klant kwam met onderstaande vraag en tip:

“Ik smeer ‘s avonds lekker Squalan Body op mijn gezicht. Mag dat eigenlijk wel?”

Jazeker! De Body is een wat vollere olie, dus in de koude maanden kun je dat heel goed als nachtverzorging gebruiken, voor een extra boost. Probeer het maar!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *