Detox: Even de Filters reinigen!

Een Detox, is dat nou eigenlijk wel zo gezond?

Dat vroeg ik (Monique) me altijd af. Daarnaast verklaarde ik ook iedereen voor gek die zoiets ging doen, want als je gewoon een beetje gezond eet ben je al prima bezig toch? Dankzij Squalan komen we veel in aanraking met allerlei leuke bedrijven die gezond en duurzaam bezig zijn. Zo ook met het bedrijf “Sapje” met wie we een samenwerking hebben. Wij vergelijken de Squalan huidverzorgingsproducten vaak met groente, de Pure facial oil is als groente voor je huid. Leslie was vorig jaar al zo stoer om de detox van 3 dagen te proberen maar ik hield stellig vol. “Dat ga ik dus echt niet doen, alleen maar sap drinken, No Way!” Deze zomer ben ik me toch wat meer gaan verdiepen en inlezen in wat nu eigenlijk de voordelen zijn van een Detox. Het allerbelangrijkste dat bij mij meteen bleef hangen is: Zie het als het reinigen van je filters. Hierbij voel ik me toch enigszins aangesproken omdat bij mij thuis alles altijd stuk gaat omdat ik “de filters” vergeet schoon te maken. Dus vorige week ben ik aan de schoonmaakbeurt voor mijn lichaam begonnen en ik moet eerlijk zeggen, het viel me mee!

Monique

Dag 1, maandag:

Je mag best heel veel sapjes drinken op een dag dus echt trek had ik niet. Tussen de middag nam ik een salade en in de avond soep. Je kunt ook nog strenger gaan detoxen met alleen maar sap maar dit is al best pittig voor je lichaam! In de avond had ik een beetje een wazig hoofd dus na een kop thee ben ik maar vroeg naar bed gegaan. (Netflix zonder iets te knabbelen is ook best saai)

Dag 2, dinsdag;

Dit was een zware dag; ik was heel erg moe en voelde ineens buikpijn opkomen. Nu blijkt dat je tijdens je maandelijkse periode beter niet kunt detoxen omdat het dan veel harder aankomt! (Lucky me) In de avond had ik wat hartkloppingen en hoofdpijn dus dat het harder aankomt klopt wel. Snel naar bed dus!

Irritatiepunt Dag 2! Mensen die naast je patat gaan zitten eten in een bijna leeg restaurant! (zie foto) Uhmmm volgens mij zijn er meer dan genoeg tafels vrij…

Dag 3, woensdag:

Deze dag ging eigenlijk best makkelijk. In de avond heb ik weer normaal gegeten maar ik voelde me (ondanks mijn maandelijkse periode) best fit! Kortom het is me meegevallen en ik ben van binnen weer lekker schoon! Ook voel ik me nu, een week na dato, nog heel erg fit en helder en dat is wel erg fijn!

 

Leslie

Ik ben sinds mijn puberteit al aan het experimenteren met afval kuurtjes en crash diëten. Ondanks dat ik altijd veel gesport heb werd het een (ongezonde) gewoonte om elke paar maanden een week te detoxen of lijnen. Eerst deed ik dit om af te vallen en later deed ik het omdat ik mijn lichaam en geest wilde reinigen (het is een soort kracht meting met jezelf)

Ook wilde ik testen of het een positief effect had op mijn huid.

Nadat ik voor een kickbokswedstrijd 15 kilo moest afvallen in korte tijd en dit voor het grootste deel deed middels een eiwit shake dieet was ik zo diep gegaan en had ik mijn lichaam zo uitgedaagd (op een ongezonde manier) dat ik besloot dat ik gezond en regelmatig moest gaan eten omdat ik anders mijn spijsverteringssysteem nog meer zou verpesten. Vanaf dat moment ben ik meer biologisch gaan eten met voornamelijk pure voeding. Vorig jaar kwamen wij met Squalan in aanraking met Sapje en het leek mij toen een mooi moment om een 3-daagse detox te doen en te kijken wat voor effect het op mijn lichaam en huid had. Voor mij werd het 3 dagen detoxen met alleen sapjes (wat extra kilo’s eraf zou mooi meegenomen zijn).

De eerste dag had ik rond lunchtijd al trek terwijl ik vaak genoeg tot 12 uur alleen een groente en fruit shake nuttig. Dit is echt psychisch omdat je weet dat je niet mag eten. De rest van de dag ging het goed en ik zorgde dat ik vroeg naar bed ging.

De tweede dag werd ik wakker met hoofdpijn en dit hield de hele dag aan. In mijn hoofd zocht ik excuses waarom ik beter kon stoppen (detox is niet gezond, ik kan beter gezond eten, waarom doe ik dit, ik kan toch beter gewoon wat eten want ik heb hoofdpijn etc). Maar ik hield vol en ging weer vroeg naar bed.

De derde dag voelde ik me goed en ik wist dat het de laatste dag was dus dat scheelde ook. De mensen die buiten aan het eten waren vond ik alleen op dat moment niet heel erg aardig.

Na de drie dagen ben ik rustig weer gaan opbouwen met eten. Ik voelde me fit en uitgerust dus het was het zeker waard.

Of detoxen ook daadwerkelijk nodig is om je filters te reinigen? Daar zijn de meningen over verdeeld, maar wij kregen beide meer energie en het voelde als een mentale overwinning. Daarnaast zijn de verse sapjes ook heerlijk als onderdeel van je dagelijkse voeding.

 

Met dank aan

Sapje: www.sap.je

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *