Desinfecterende handgel of zeep, wat is beter voor je huid?

Sjonge, wat hebben we vaak onze handen gewassen het afgelopen jaar. De zeep en handgelletjes vliegen over de toonbank, waarvan sommige, heerlijk ruikend en met hoge percentages bacteriedodende ingrediënten, beweren erg goed voor je handen te zijn. Ja, ja. Ik heb nog nooit zulke droge handen gehad!

We volgden diverse discussies tussen huidexperts over de vraag: wat is nou beter voor je huid? Handgel of zeep?

 

Goede bacteriën

Iedereen is het er wel over eens dat een echte zeep, zonder schadelijke ingrediënten, beter voor je huid is dan een handgel. Een handgel verwijdert alle bacteriën van je huid, ook de goede. Je huid wordt daardoor gevoeliger voor huidaandoeningen, allergieën en schade van buitenaf. Gewone zeep is milder voor je huid.

Nadeel is alleen dat bijna niemand meer een ambachtelijk gemaakte handzeep gebruikt. In de moderne vaste en vloeibare zeep zitten veel synthetische ingrediënten. Zowel de ontsmettingsgels als de desinfecterende zeep die we nu veel gebruiken, kunnen de huid uitdrogen en irriteren. Je wast er niet alleen het (corona)virus mee van je handen, maar ook de beschermlaag van je huid en de goede bacteriën die daarin zitten.

 

Een handgel die wél huidvriendelijk is

Maar wat kun je dan doen onderweg, in een winkel, een vliegtuig of bij een tankstation, als er geen goed stuk natuurlijke zeep (en water) in de buurt is? We hebben de oplossing gevonden: een Allergy Certified handgel.

Deze handgel is van een Nederlands merk en bevat enkel Allergy Certified-ingrediënten, dus geen parfum en geen onnodige troep. Wel alcohol en vegan glycerine. De alcohol is het juiste percentage om bacteriewerend te zijn en de glycerine zorgt ervoor dat je handen niet uitdrogen.

Heb je last van eczeem of andere huidproblemen op je handen? Dan is het extra belangrijk dat je op de ingrediënten let. Met deze handgel weet je zeker dat er geen allergenen inzitten. En gebruik aan het eind van de dag lekker Squalan Body als handolie. Een heerlijke hydratatiebooster!

Bestel hier de Allergy Certified handgel

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *