De zon schijnt! ☀

Heerlijk naar buiten en genieten, maar voordat jij de deur uitvliegt, leggen we hieronder nog eens uit waarom de zon ook schadelijk kan zijn voor je huid en welke SPF jij het beste kunt kiezen. Daarna kun je heerlijk een terrasje pakken, een duik nemen of op het strand liggen!

Zonnestralen

Zonnestralen geven je huid een flinke dosis vitamine D, maar ze zijn ook schadelijk voor je huid. De schadelijke straling wordt verdeeld in UVA en UVB straling. De UVA stralen zorgen voor huidveroudering (de ‘A’ staat voor ‘aging’) en de UVB stralen (de ‘B’ staat voor ‘burn’) zorgen voor zon verbranding. Bij lange, onbeschermde blootstelling aan deze straling beschadig je de huidcellen wat de kans op huidkanker vergroot. Het is dus belangrijk om jezelf in de zomer extra tegen deze straling te beschermen, vooral je gezicht, die ziet de zon natuurlijk het meest! Squalan is druk bezig met het ontwikkelen van een natuurlijke SPF, hier gaat echter veel tijd en onderzoek inzitten. Tot die tijd kun je de Squalan Pure onder je huidige SPF crème gebruiken, zo blijft je huid gehydrateerd en soepel tijdens het zonnen!

Welke SPF moet ik kiezen?

De hoogte van de SPF geeft aan hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden, maar dit ligt natuurlijk ook aan welk huidtype je hebt. De KWF raadt minimaal de volgende factoren voor de huidtypes aan:

 • Type 1
  Verbrandt zeer snel – Wordt niet bruin – Zeer lichte huid, vaak sproeten en rood of licht blond haar
  Gebruik SPF 20-30
 • Type 2
  Verbrandt snel – Wordt langzaam bruin – Lichte huid, blond haar
  Gebruik SPF 15+
 • Type 3
  Verbrandt niet snel – Wordt makkelijk bruin – Licht getinte huid – donkerblond tot bruin haar
  Gebruik SPF 15+
 • Type 4
  Verbrandt bijna nooit – Bruint zeer goed – Getinte huid en donker haar
  Gebruik SPF 10-15

Gelukkig krijg je bij élke factor nog een kleurtje, het duurt wellicht wat langer, maar de bescherming is het op den duur het zeker waard!

After Sun! 
De Squalan Moisturizer is de perfecte After Sun. Het kalmeert de huid, ook als deze toch wat verbrand mocht zijn, en zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de huid op pijl wordt gehouden.
TIP! Bewaar de Moisturizer in de koelkast voor een extra verfrissend gevoel.  (Dit is ook lekker als je het gewoon warm hebt!)
 moist
Zomer aanbieding!

Omdat we allemaal mee hopen dat het mooi weer blijft hebben wij een perfecte aanbieding, bij aankoop van 1 Moisturizer ontvang je nu een 2e flacon cadeau. Zo kom jij de zomer wel door! *  Bestel hier

(Deze aanbieding is slechts 1 week geldig van woensdag 31 mei t/m woensdag 7 juni,
*Deze flacons worden verstuurd zonder koker)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *