De vrouwelijke kracht van de natuur

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Elk jaar staat deze dag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Helaas is er nog veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verdienen minder, hebben minder rechten en hebben vaak te maken met fysiek en seksueel geweld.

Terwijl de vrouw in mythologische vertellingen en literatuur in vrijwel alle beschavingen op een voetstuk wordt geplaatst. Zelfs de natuur om ons heen wordt als een vrouwelijk kracht gezien: Moeder Natuur. Van de Griekse en Germaanse mythologie tot de Maya’s en de Inca’s: overal werd Moeder Natuur met eerbied aanbeden.

Logisch, want zonder Moeder Natuur zijn we nergens. Ze geeft ons zo veel. Fruit en groenten, vruchtbare aarde, prachtige bloemen en planten, bijzondere geneeskrachtige kruiden.

 

Moeder Natuur: de bron van ons bedrijf

Ook wij bij Squalan maken dankbaar gebruik van deze vrouwelijke kracht. Squalaanolie, het belangrijkste ingrediënt in al onze producten, is een 100% natuurlijk product. Rechtstreeks uit de natuur!

We blijven het bijzonder vinden dat er in suikerriet een anti-aging olie zit die onze huid voedt en verzorgt. We zijn in deze tijd zo gewend dat we alles in laboratoria kunnen nabootsen en chemicaliën kunnen creëren die een bepaald effect op je huid beloven, dat we vergeten dat alles wat we nodig hebben en wat je lichaam nodig heeft, gewoon in de natuur aanwezig is. Squalaanolie is zo’n cadeautje van Moeder Natuur.

8 maart: Internationale Vrouwendag

Voor ons staat 8 maart dan ook niet alleen voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. We hebben ook iets te vieren, zoals de unieke, levengevende kracht van het vrouwelijke, zoals we die terugzien in de natuur.

Daarnaast vieren we bij Squalan onze samenwerking: twee meiden die zich, met een sterk geloof in de pure kracht van de natuur, staande weten te houden tussen de grote cosmeticamerken. Halleluja! Een mooie dag om daar even extra bij stil te staan vandaag.

 

Wat is Internationale Vrouwendag?

Op 8 maart 1908 vond in New York de allereerste staking door vrouwen plaats. Ze staakten voor betere arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. De staking was het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie en tegen de ongelijkheid. Vrouwen hadden in die tijd nog niet eens kiesrecht.

In Nederland werd de eerste Vrouwendag gevierd op 12 maart 1912. Het initiatief verwaterde maar werd door de tweede feministische golf in de jaren zestig nieuw leven ingeblazen. Nu wordt het weer volop gevierd, met demonstraties, bijeenkomsten en conferenties. In Nederland wordt op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

 

You make us proud

Wij hopen dat je jezelf vandaag even extra verwend of laat verwennen en stil staat bij alle mooie dingen die je hebt bereikt in het leven. Wij zijn trots op alle bijzondere vrouwen om ons heen: onze vriendinnen, moeders, dochters en de vrouwen waar we mee werken.

Big kiss van ons voor jou, wij zijn trots op jou!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *