De kracht van verzorging met cocos nucifera

We love kokos! De geur van kokos (de Latijnse naam is cocos nucifera) doet me denken aan vakantie. Om dat gevoel elke dag opnieuw te beleven doe ik ’s ochtends een schepje kokosolie in mijn koffie. Vroeger dacht men dat kokosolie ongezond was maar tegenwoordig is kokosolie net zo normaal als peper en zout in je keukenkastje. Ook in cosmeticaland is kokos niet meer weg te denken. It’s food for your skin!

 

Wat is de cocos nucifera?

De Latijnse naam voor de kokosboom is cocos nucifera. Pure kokosolie in cosmetica en huidverzorging herken je aan de naam: cocos nucifera oil. Uit kokosolie worden ook andere cosmetica-ingrediënten gemaakt, zoals caprilic tryglyceride. Dit ingrediënt is voor 100% afkomstig uit kokosolie maar het wordt gedistilleerd waardoor de structuur en de werking net iets anders is. Daarom krijgt het dan een andere naam.

 

Hoe kun je cocos nucifera gebruiken voor de verzorging van je huid?

Kokosolie verzorgt en hydrateert de huid. Ze heeft ook een anti-schimmel werking en is rijk aan antioxidanten. Ook is het heerlijk voor in je haarpunten. Het werkt prima tegen allerlei huidkwaaltjes als je niks anders in huis hebt. Maar is het de ideale huidverzorging? Nee. Kokosolie is zeer comodogeen wat betekent dat het de huid afsluit. Als je pure kokosolie gebruikt als dagverzorging kunnen je poriën verstoppen: de ideale voedingsbodem voor puistjes en andere onregelmatigheden.

Kokosolie (cocos nucifera oil) is wel een fijne toevoeging in een huidverzorgingsproduct. Zo geniet je van de voordelen, zonder last te hebben van de nadelen van pure kokosolie.

 

Kan je de cocos nucifera ook zelf kweken?

Je kunt zelf een kokosboom kweken thuis, hoe cool is dat? Om zelf de kokosolie uit de kokosnoot te halen is een ander verhaal maar de boom ziet er superleuk uit in je woonkamer. Hoe kweek je een kokosboom? Koop een kokosnoot en laat die een week met de drie gaten onder water staan. Stop de kokosnoot in een pot met aarde – zorg dat de kokosnoot voor ongeveer 3 cm in de aarde staat. De rest van de kokosnoot steekt boven de aarde uit. Giet elke dag een beetje water over de kokosnoot. Zet de pot op een warme, lichte plek. De kokosboom houdt van een temperatuur rond de 25 graden. Kijk wel uit met de verwarming, want daarvan droogt de kokosnoot uit.

 

Zit er cocos nucifera oil in Squalan?

Ja. In Squalan Body, onze heerlijke bodyolie, zit squalaanolie, druivenpitolie, hibiscusolie en kokosolie. Ook de Pure Lip en de Sun15 en Sun30 bevatten ingredienten die van kokos afkomstig zijn. Lees hier meer over cocos nucifera oil in Squalan-producten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *