Blauwe bes, honing en Squalan masker

Het is bessentijd! Maar is het nou blauwe bes of bosbes? Dat vroegen wij ons ook af. Het grootste verschil zit hem in de groei van de bessen. Bosbessen zijn namelijk een inheemse plant, ze groeien veel in het wild, hebben rood vruchtvlees en zijn lastig om te plukken omdat ze zo klein zijn. Blauwe bessen zijn groter, ze komen oorspronkelijk uit Amerika en groeien in makkelijke trosjes. Blauwe bessen zijn dus vaak goedkoper, maar ze zijn allebei super gezond!

En ook nog eens goed voor je huid. We zetten nog even op een rijtje waarom blauwe bessen zo goed voor je zijn:

  • Ze bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten (ze zijn zelfs een van de beste bronnen van antioxidanten!)
  • Blauwe bessen zijn een bron van vezels
  • En een bron van Vitamine A, C en K
  • Blauwe bessen staan laag op de glycemische index (dat betekend dat ze langzaam door je lichaam worden opgenomen, en je je langer vol voelt)
  • En de donkere pigmenten in de schil van de blauwe bes helpen je lichaam met de productie van collageen

Je hebt het meeste voordeel als je de blauwe bessen rauw eet, en dat is natuurlijk prima, want ze zijn super lekker! Voor een extra energie boost gooi je ze in je salade, havermout, yoghurt of in een fruit salade. Dit kan je het beste eten met een heerlijk ’s zomers masker met yoghurt, bosbes, honing en Squalan:

Ingrediënten

  • Een handje vol blauwe bessen of bosbessen (het liefst vers en biologisch, maar ontdooide bessen werken ook prima)
  • Ongeveer 100 gram volle yoghurt
  • 1 el honing
  • Een paar druppeljes van de Squalan Pure of Moisturizer

Mix en pureer alle ingrediënten met een blender of vork. Breng meteen aan op een schoon en droog gezicht. Laat het masker 20 minuten inwerken, en spoel je gezicht af met lauwwarm water. Breng na het afdrogen nog een beetje Squalan Pure of Moisturizer aan.

De blauwe bessen leveren vitamine A en C en antioxidanten die roodheid in je huid verminderen. Het melkzuur in de yoghurt verwijdert dode huidcellen. De huid wordt gehydrateerd door de combinatie van de Squalan Pure en de honing, die ook de bacteriën op de huid verwijdert.

Bron

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *