Beauty hacks: kleine trucs om er snel weer top uit te zien

Waarmee blijft je make-up langer mooi? Hoe hou je je wenkbrauwen in model? Wat kun je doen tegen wallen na een avondje stappen? Squalan verzamelde voor jou een aantal handige beauty hacks, met en zonder gebruik van onze Squalan-producten. Welke hack ga jij proberen?

 

Fris je foundation of concealer op

Na een lange dag wordt je foundation vaak droog. Ook de make-up of concealer onder je ogen droogt gedurende de dag in, waardoor rimpels dieper lijken en je oogopslag vermoeid. Met een druppeltje Pure Squalan (of een andere natuurlijke olie) fris je je make-up en je huid weer op, zodat je weer een paar uur door kunt.

 

Geef jezelf een mini-facelift

Verwarming of airco, zon of kou: je huid heeft het vaak zwaar te verduren. Als je huid droger aanvoelt dan normaal kun je met Squalan Eye je gezicht een mini-facelift geven. Breng af en toe ’s avonds het oogserum aan over je hele gezicht in plaats van Squalan Moisturizer en laat het de hele nacht inwerken.

 

Heb je zin in een 10 minuten spa-behandeling?

Heb je weinig tijd maar wil je toch even je gezicht een oppepper geven? Breng dan Squalan Cleanser  als masker aan op je huid en laat het 10 minuten intrekken. Daarna afspoelen met lauwwarm water.

 

Nagellak drogen: zo gaat het sneller

Heb je net je nagels gelakt, belt je vriendin dat ze buiten op je staat te wachten. Aiks! Je nagellak is nog net niet droog genoeg om je jas aan te kunnen trekken. Wat nu? De oplossing: dompel je nagels 30 seconden onder in koud water, dat versnelt het uitharden.

 

Vochtwallen onder je ogen na een avondje stappen?

De snelste manier om vochtwallen onder je ogen te verminderen is door er koude kompressen op te leggen. Vooral groenetheezakjes en koffiepads werken goed. Maak ze nat en leg ze in de koelkast. Zodra ze goed koud zijn leg je ze onder je ogen. Niemand die nog ziet dat jij een nachtje hebt doorgehaald.

 

Zo krijg je vollere lippen

Heb je een spannende date en wil je je lippen net iets voller laten lijken? Zorg er dan voor dat ze goed doorbloed zijn en gebruik olie voor extra glans. Doe een beetje olie op een tandenborstel en wrijf hier een minuutje zachtjes mee over je lippen. Je ziet daarna meteen resultaat: je lippen ogen frisser en voller. De olie kun je op je lippen laten zitten.

Help, daar komt een pukkel!

Vanmiddag heb je een sollicitatiegesprek, dus die opkomende pukkel moet maar even wachten. Breng een beetje honing aan op de pukkel en laat het een kwartiertje intrekken. Was de honing er daarna voorzichtig af met lauw water.

Heb je geen honing in huis of ben je vegan? Gebruik dan oogdruppels. Doe wat druppels op een watje, leg het een paar minuten in de diepvries en houd het watje daarna tegen de pukkel aan.

 

 

Zo verwijder je make-up zonder een speciale remover

Als je geen make-up remover bij de hand hebt kun je ook water en olie gebruiken, zoals olijfolie uit de keuken. Maak een watje nat en doe er een paar druppels olie op. Hiermee verwijder je alle make-up, zelfs waterproof mascara. Wil je een grotere hoeveelheid maken van jouw zelfgemaakte make-up remover? Hou dan de verhouding 3:1 aan, dus gebruik per drie eetlepels water één eetlepel olie.

 

Weg met die ingegroeide haar

Ga een ingegroeide haar niet te lijf met een pincet of naald: je maakt er littekens mee op je huid. Probeer het eens met baking soda en havermout. Mix 1 theelepel baking soda, 1 theelepel fijne havermout en 1 theelepel water. Breng aan op de ingegroeide haar en verwijder het papje na 5 minuten. Als de haar daarna nog niet weg is, herhaal je de procedure een paar uur later.

 

Last van eelt op je hielen?

Onze voeten verdienen echt meer aandacht. Ze hebben het vaak zwaar te verduren en naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer last van droge hielen en eelt. Zo zorg je goed voor je voeten: mix 2 koppen warm water, ½ kop baking soda en 1 kop azijn in een teiltje. Doe je voeten erin en ontspan minimaal 10 minuten. Droog je voeten daarna goed af, ook tussen je tenen, en smeer je voeten in met een vette crème of olie. Trek sokken aan en ga lekker slapen. Je voeten zijn ’s ochtends weer heerlijk zacht.

 

Hoe hou je je wenkbrauwen in model?

Heb je last van weerbarstige wenkbrauwen? Staan de haren alle kanten op behalve de goede? Gebruik dan een druppeltje olie (Squalan Pure of kokosolie) en breng ze met een borsteltje in model.

 

Verhelp (en voorkom) uitslag

Last van uitslag? Stop met alle huidproducten die je gebruikt en vervang ze door een natuurlijke olie (Squalan Pure, Squalan Body of een andere natuurlijk olie zonder toevoegingen). Doe dit minstens een paar dagen, totdat de uitslag weg is. Als je uitslag in de toekomst wilt voorkomen kun je beter een natuurlijke olie blijven gebruiken. Deze hack helpt ook tegen luieruitslag bij je baby.

 

Dit kun je doen tegen een geïrriteerde hoofdhuid

Heb je last van een pijnlijke hoofdhuid, wondjes of andere vervelende plekjes? Masseer je hoofdhuid in met een natuurlijke olie en laat het een nacht intrekken. ’s Ochtends was je je hoofd en haar met een zachte shampoo, het liefst een natuurlijke shampoo, zonder agressieve toevoegingen. Je kunt bijvoorbeeld Squalan Soap gebruiken als shampoo.

 

Dat waren onze beauty hacks. Heb jij er ook eentje? Deel ‘m met ons in de comments.

 

Was het nog niet genoeg? Lees hier nog meer handige SOS-tips waar je Squalan PURE voor kunt gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *