Aventurijn, de helende steen

Sommige cadeautjes zijn bijna te leuk om weg te geven. Neem nou onze nieuwe navulbare roller, met echte aventurijnsteentjes en Squalan Pure. Aventurijn is een groene kwarts die bekend staat om zijn helende en beschermende werking. Pure ontspanning voor jou en je huid.

 

Aventurijn, de heelsteen

Aventurijn is een prachtige kwarts met een lichte glinstering. De steen is meestal groen maar komt ook in andere kleuren voor. Er worden verschillende spirituele en lichamelijke werkingen aan de steen toegeschreven.

 

De spirituele werking van aventurijn

Aventurijn heeft een positief effect op je gevoel van welzijn. De steen heeft een kalmerende en beschermende werking. Ben je boos, verdrietig of erger je je ergens aan? Draag aventurijn bij je voor emotionele rust. Je zult weer ontspannen en kalmeren. Dat sprak ons bij Squalan natuurlijk direct aan. Squalan doet hetzelfde voor je huid.

 

De lichamelijke werking van aventurijn

Aventurijn werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Het kan ook stressgerelateerde hoofdpijn en migraine doen afnemen en het heeft een positief effect op bindweefsel, ogen, zenuwstelsel en spieren. Mensen die stotteren of snel blozen hebben ook baat bij aventurijn. Van de kwarts wordt gezegd dat ze elektromagnetische straling absorbeert (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en ze beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling.

 

Aventurijn en de huid

Bij Squalan werden we vooral enthousiast over aventurijn toen we hoorden dat het bijdraagt aan de verbetering van de huid. Er worden zelfs elixers gemaakt met aventurijn. De kwarts wordt dan een aantal weken in het water gelegd en daarna wordt het water gebruikt op wondjes en huidirritaties.

Aventurijn zou de volgende effecten op de huid hebben:

  • Werkt ontstekingsremmend en pijnstillend
  • Verzacht bij huidaandoeningen
  • Vermindert huiduitslag en allergie
  • Ondersteunt het helen van wondjes
  • Verstevigt bindweefsel

 

Aventurijn en Squalan Pure

Toen we ontdekten dat we rollers konden laten maken met edelstenen erin waren we gelijk verkocht. Met de bijzondere helende werking was aventurijn voor ons de logische keuze en vind jij de kleur ook niet prachtig? De combinatie van squalaanolie  en aventurijn maakt de rollers een prachtig cadeau, maar zeg nou zelf: zo’n roller wil je toch ook in je eigen tas dragen?

De 10 ml rollers bevatten voor de helft (5ml) Squalan Pure (pure squalaanolie) en de andere helft bestaat uit aventurijn kwarts. Als de olie op is kun je de roller navullen. Je kunt de stenen af en toe reinigen onder stromend water. Als je de roller bij volle maan in het maanlicht legt, laden de stenen weer op.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *