Alpaca time!

Het is geen leugen als ik zeg dat het een van de mooiste dagen van 2019 en van mijn leven was. Nu ben ik al een enorme dierenvriend, maar wat een toffe ervaring. In deze blog neem ik je mee in mijn alpaca ervaring.

Hoe het begon

Mijn vriend en ik worden enthousiast ontvangen door Mirella, de eigenaresse van Alpacake. Terwijl wij langs haar huis de achtertuin inlopen vertelt Mirella over hoe het idee ontstaan is voor haar onderneming. Waar het op neer komt is dat zij en haar dochter na het bezoeken van een alpaca boerderij verliefd zijn geworden op deze lama-look-a-likes. Met een grote achtertuin om de alpaca’s voldoende bewegingsruimte te geven hebben zij de stap genomen.

Ontbijten met alpaca’s

Ontbijten met alpaca’s? ‘Huh? Hoe dan?’. Achter in de achtertuin staat een stal, met daarin twee prachtig gedekte tafels. Mirella heeft bewust gekozen om het bij twee tafels te houden. Zo wordt het ook voor de alpaca’s niet te druk. Er staat een heerlijk ontbijt klaar, waarvan bijna alles zelfgemaakt is. Yoghurt met granola en fruit, verschillende soorten hummus en jams, kaas, vers gekookt eitje uit eigen tuin en nog veel meer. En je wil het allemaal opeten. Geloof mij. En dat gaat niet lukken. Geloof mij.

Mira met een AlpacaTerwijl mijn vriend en ik onze plek aan tafel innemen, haalt Mirella de alpaca’s. Een paar minuten later komt ze met een bak voer de stal in lopen, gevolgd door vijf alpaca’s. En terwijl de alpaca’s het eten dat Mirella op de grond strooit opeten, vertelt zij meer over de alpaca’s. Ze hebben namelijk allemaal een eigen karakter. Zo heb je Fred, wat echt een aandoenlijk sukkeltje is. Je herkent hem aan het eeuwige takje stro dat rondom zijn bek hangt. Grace en Amy zijn de twee jonge dames die last hebben van hun hormonen, Pablo is de goedzak die alles observeert en op zich af laat komen. Tot slot heb je nog Bowie.

Alpaca weetjes

Nu wist ik nog vrij weinig van alpaca’s, behalve dat ik instant vrolijk word bij het zien van die koppies. Inmiddels weet ik dankzij Mirella dat de vrouwtjes het liefst zwanger zijn, en altijd tussen twaalf en vijf uur ’s middags bevallen, en alleen wanneer het goed weer is. De reden hiervoor is dat de cria’s (de baby alpaca’s) onder de meest ideale omstandigheden hun geboortevlies kunnen verwijderen. Ik was zo verbaasd toen ik dat hoorde.

Na het heerlijke ontbijt was er tijd om de alpaca’s te aaien en ze uit mijn hand te laten eten. Ook toen werden de typetjes duidelijk. Pablo eet rustig uit je hand, en Bowie is wat gretiger en onbehouwen. Pijn doen ze je niet, alpaca’s hebben alleen een ondergebit, en zijn helemaal niet geïnteresseerd in het bijten in mensenhanden.

Alpacake

Wil jij meer weten over alpaca’s of genieten van een heerlijk ontbijt of lunch? Dan kan ik het ten zeerste aanraden. Ik ga sowieso nog een keer terug!

www.alpacake.nl

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *