Aftersun in bad ☀️

Hoe handig is dit idee?! Een badbom die je huid verzorgt en werkt als een aftersun lotion.

Het is super snel om te maken, en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al wel in huis. Het is precies wat je nodig hebt na een lange dag in de zon, en ook leuk om als cadeautje te geven. Dit recept is een idee van BLDG25 met een lush-y vibe.

Wat je nodig hebt:

90 gram bakpoeder

4 el citroenzuur (dus niet citroensap, maar kies wel de juiste soort)

4 el maïszetmeel

4 el badzout

45 gram havermoutvlokken

2 el kokosnootolie

2 el groene theepoeder (als je geen poeder hebt kun je ook losse groene thee gebruiken, of de inhoud van 100% groene thee gebruiken)

1 tl water

En een paar druppels geurende essentiële olie (bijvoorbeeld lavendel)

Hoe het werkt:

De ‘aftersun’ helpers in dit recept zijn de groene theepoeder en de havermout (hier kan je ook heerlijke maskers mee maken! Neem maar eens een kijkje in onze andere blog). Groene thee staat bekend om zijn natuurlijke anti-inflammatoire werking die de schadende effecten van de zon kunnen verminderen. Havermout heeft een verzorgende en ontstekingsremmende werking, je huid van de hitte en jeuk verlossen. De rest van de ingrediënten zorgen voor een goede binding en het ‘bath-bomb’ effect. En de essentiële olie ruikt natuurlijk gewoon super lekker!

En dan:

Combineer alle ingrediënten in een schaal en mix het met een lepel tot het begint te klonteren. Druk de mix stevig in een vorm, of rol kleine balletjes (ongeveer 15). De mix moet een beetje droog zijn, je kan wat water toevoegen om het beten te mengen, maar voeg vooral niet teveel toe. Laat de balletjes vervolgens 12 tot 24 uur drogen tot ze droog aanvoelen.

Je kunt ze nu in je bad gebruiken! Relax en geniet van een verzorgde huid! De rest van de balletjes bewaar je het beste in een luchtdichte container.

 

* Ook leuk als cadeautje!

* Als je grote havermoutvlokken gebruikt is het een goed idee om ze op te vangen met bijvoorbeeld een dun washandje zodat je putje niet verstopt raakt.

Bron

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *