Negen tips om je huid te helpen bij de overgang naar de herfst

In de zomer speelt het leven zich grotendeels buiten af, je huid wordt dikker door blootstelling aan de zon. Door de warmte maakt je huid meer talg aan die de huid zacht en soepel houdt. De huid heeft zomers meestal een mooie, gezonde glans.

Maar nu wordt het kouder, de herfst is begonnen. Mijn favoriete seizoen, al raakt mijn huid onder invloed van wisselende temperaturen en luchtvochtigheid vaak even uit balans.

Hoe help je je huid met de overgang van de seizoenen en hou je haar zacht en glanzend? Ik heb 9 tips voor je verzameld.

 

Tip 1: smeer vaker

In de zomer smeer je je huid vaak in. Naast je reguliere huidverzorging gebruik je waarschijnlijk ook zonnebrandcrème en after sun. In de herfst is de zonnekracht wel minder, maar de lucht in je huis of kantoor heeft ook een uitdrogend effect op je huid.

Smeer je huid in het najaar daarom vaker in dan alleen in de ochtend en avond, en gebruik een vetter product als je huid daarom vraagt. Zeker als je droogtelijntjes ziet is dat a cry for help. Hydrateer je huid dus regelmatig met een zachte, kalmerende (droge) olie, zonder agressieve ingrediënten. Zelf heb ik nu steeds een flacon Moisturizer in mijn tas. We zijn gewend op maar twee keer per dag te smeren, maar je huid heeft in deze tijd van het jaar extra dorst en als je dorst hebt drink je water toch?

Bijkomend voordeel: de Pure en de Moisturizer vervagen de pigmentvlekken die de zomerzon in je gezicht heeft achtergelaten.

 

Tip 2: gebruik een vetter product

Zodra het kouder wordt gaat de talgproductie omlaag en wordt de huid dunner. Hier ‘schrikt’ je huid een beetje van, wat (tijdelijk) kan leiden tot een droge, schilferige huid. Het is daarom fijn voor je huid om in de avond een wat vetter product te gebruiken zoals Squalan Gold of Squalan Rich.

 

Tip 3: boost je huid met een masker

Af en toe een lekker masker is ook erg fijn om je huid gehydrateerd te houden, bijvoorbeeld met Squalan Cleanser. Die zit vol vitamines uit moringazaadolie. Dat maakt dit product zo bijzonder: onze Cleanser is niet alleen een heerlijke, milde reiniger maar ook een vochtinbrengend masker. Ideaal om de huid na de zomer extra te verwennen.

Hoe gebruik je Squalan Cleanser als masker?

Breng de Cleanser aan op de droge huid en laat tien minuten inwerken. Maak daarna je vingertoppen nat en masseer het masker nog wat meer in je gezicht, tot het lekker schuimt. Spoel daarna af met lauw water. Voel je hoe zacht je huid is?

 

Tip 4: reinig mild

We blijven even bij de Cleanser, want die multitasker is perfect voor het mild reinigen van je huid. In veel tonics en cleansers zit alcohol en andere agressieve ingrediënten die je huid uitdrogen. Nergens voor nodig!

 

Tip 5: drink water

Ja hoor, daar is ie weer, de eeuwige ‘drink meer water’-tip. Toch mag deze tip niet ontbreken, want van binnenuit hydrateren is minstens zo belangrijk als van buitenaf. Zet een flinke fles water of een pot thee binnen handbereik zodat je er vaak aan herinnerd wordt.

 

Tip 6: ga naar buiten

Een frisse neus halen tijdens een stevige wandeling is supergezond, ook voor je huid. Smeer haar goed in en duik dan lekker het bos of een park in. De buitenlucht zal jou en je huid goed doen!

 

 Tip 7: kuurtje met Squalan Gold

Squalan Gold is ons powerserum met superactieve verzorgende ingrediënten: perfect om je huid een extra boost te geven. Gebruik het in de avond, voor het slapengaan,  of als verwen kuurtje je zal het verschil merken.

 

Tip 8: gebruik een face roller voor een massage

Meestal smeren we snel-snel iets op ons gezicht voordat we de deur uitrennen. Terwijl de voedende ingrediënten in je verzorgingsproduct veel beter en dieper worden opgenomen in je huid als je de tijd neemt om het product in te masseren, met je vingers of met een face roller.

Onze jade en rozenkwarts gezichtsmassagerollers geven je huid een gezonde teint en een natural glow. Door de massage stimuleer je de doorbloeding van je huid en daar wordt je huid steviger van. Breng eerst Squalan Pure, Moisturizer of Gold aan en gebruik dan de roller om de ingrediënten goed in te masseren. Zo lekker dit!

 

Tip 9: met tinted balms altijd een zomerse glans

Je zomerse kleurtje vasthouden lukt helaas niet tot volgend jaar april. Toch kun je de mooie glans nabootsen met een subtiel getinte balsem. Onze voedende, vegan Tinted Balms kun je gebruiken op je lippen, jukbeenderen en boven je ogen voor een frisse uitstraling, elke dag.

Met deze tips zie jij er stralend uit, tot het moment dat je weer uit je winterslaap komt!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *