7 redenen waarom squalaanolie goed is voor je huid

Wie ons al een tijd volgt, weet dat squalaanolie onze Holy Grail is. Dit ingrediënt heeft onze eigen huidproblemen enorm verzacht en verbeterd, en daarom gebruiken we het in al onze producten. Maar waarom is squalaan het fijnste ingrediënt voor elke huid? Hier zijn de zeven belangrijkste voordelen van squalaan voor je huid.

 1. Huididentiek

Squalaan is de stabiele vorm van ons huideigen squaleen, dat van nature aanwezig is in het talg van de huid. Talg is de olie die door de huid zelf wordt geproduceerd en helpt de huid te beschermen en gehydrateerd te houden. Wanneer je squalaan op je huid aanbrengt, herkent je huid dit als huideigen, waardoor het makkelijker wordt opgenomen.

Andere ingrediënten worden ook beter opgenomen wanneer ze gemengd zijn met squalaan. Squalaan is daarom heel goed te gebruiken als los product maar ook als ingrediënt met andere producten of onder andere producten zoals een crème.

2. Hydratatie

Squalaan is een geweldige vochtinbrenger die de huid helpt te hydrateren zonder een vettig gevoel achter te laten. Het versterkt de vochtbarrière van de huid, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde en flexibele huid.

3. Antioxidant Eigenschappen

Squalaan heeft krachtige antioxidant eigenschappen. Het helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen, zoals milieuschade en UV-straling, die voortijdige veroudering kunnen veroorzaken.

Antioxidanten worden steeds belangrijker voor de huid naarmate we ouder worden. De interne en externe schade stapelt zich namelijk op en je zult de extra hulptroepen in de vorm van antioxidanten, daarom steeds meer nodig hebben.

4. Niet-Comedogeen

Sommige oliën kunnen de huid afsluiten, maar squalaan trekt juist goed in de huid zonder de poriën te verstoppen. Dit maakt squalaan geschikt voor mensen met een vette of acne-gevoelige huid.

5. Kalmerend en Herstellend

Squalaan heeft kalmerende en herstellende eigenschappen, waardoor het verzachtend werkt voor de gevoelige huid. Het helpt roodheid en irritatie te verminderen en bevordert de genezing en het zelfherstellend vermogen van de huid. Hierdoor is het een geliefd product voor mensen met eczeem of rosacea.

6. Verbetering van de Huidtextuur

Een sterke huidbarrière is cruciaal voor het behoud van een gezonde huidtextuur. Squalaan helpt de lipidenlaag van de huid te versterken, waardoor vocht beter wordt vastgehouden en de huid beschermd wordt tegen externe invloeden zoals vervuiling en temperatuur. Dit draagt bij aan een gladde en veerkrachtige huid.

7. Multitasker

Squalaan is geschikt voor alle huidtypes, van droog tot vet en alles daartussenin. Het kan worden gebruikt als een op zichzelf staand product of als een ingrediënt in serums, crèmes en oliën. Squalaan is de ultieme S.O.S., omdat het ook gebruikt kan worden voor haar, nagels, uitslag en nog veel meer.

Conclusie

Squalaan is dus niet voor niets onze Holy Grail. De olie biedt tal van voordelen voor de huid, van hydratatie en bescherming tegen vrije radicalen tot verbetering van de huidtextuur en kalmerende eigenschappen. Het is geschikt voor alle huidtypes en kan in verschillende producten worden gebruikt. Voeg squalaan toe aan je huidverzorgingsroutine om te profiteren van deze geweldige eigenschappen en je huid gezond en stralend te houden.

De squalaan die Squalan gebruikt komt 100% uit suikerriet en is op zuiverheid getest door de toxicologen van Allergy Certified, zodat we zeker weten dat het de puurste vorm is.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *