To cleanse or not cleanse

Plus een aantal gouden tips van Squalan Cleanser gebruikers waarmee je jouw huid een boost geeft!

 

De hele dag wordt je huid blootgesteld aan ongezonde stoffen in de lucht. Het goed reinigen van je huid voorkomt onzuiverheden en vroegtijdige huidveroudering. Goed reinigen betekent één of twee keer per dag schoonmaken met een milde cleanser.

Eens per dag (in de avond) je huid schoonmaken is in principe genoeg; tenzij je rookt, veel make-up gebruikt of intensief sport. Dan doe je het ’s ochtends en s’ avonds. Meer is niet nodig – je huid heeft een sterk zelfreinigend vermogen. Te veel reinigen kan de huid uitdrogen en uit balans brengen.

 

Zacht én reinigend, het kan echt

Squalan Cleanser is een zachte reinigingsgel op basis van Squalaan en Moringazaadolie. Moringa staat bekend om zijn zuiverende werking en is daarmee een ideaal ingrediënt om je huid mee te reinigen. Squalaanolie voedt de huid en zorgt ervoor dat ze zacht aanvoelt, in plaats van dat trekkerige gevoel dat je van veel reiningingsproducten krijgt. Squalan Cleanser is zó mild voor de huid dat je het zo vaak kunt gebruiken als je wilt, al is meer dan één à twee keer per dag echt niet nodig.

 

Squalan Cleanser: Multifunctioneel

Squalan Cleanser is een echte alleskunner. Je kunt het op veel manieren gebruiken:

  • als kalmerend, herstellend masker
  • als verzachtende gel bij zonneallergie
  • tegen kloven op handen en voeten
  • als lippenmasker op droge lippen (als je loszittende velletjes op je lippen hebt)
  • als scheergel

 

Squalan Cleanser als gezichtsmasker

Een masker op z’n tijd is heerlijk ontspannend en goed voor zowel je huid als je mood. Kaarsjes aan, muziekje erbij en even helemaal zen. De Cleanser is hier heel erg geschikt voor. Breng het lekker dik aan en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Langer mag ook! Masseer het daarna in met lauw water en spoel het af. Voel je hoe zacht je huid nu is?

Mika en de Squalan Cleanser

Squalan Cleanser bij zonneallergie-ellende

Ook bij zonneallergie en pukkeltjes die je kunt krijgen van zonnebrandcrème (niet van Squalan Sun, uiteraard ;)) werkt de Cleanser goed. Deze zomer vertelde een klant dat zijn dochtertje na een paar dagen strand last had van zonneallergie rond haar mond. Hij smeerde het twee keer per dag in met Squalan Cleanser en de vervelende plekjes waren binnen no-time weg.

 

Squalan Cleanser tegen droge lippen

Ook in de herfst is Squalan Cleanser een allround redder-in-nood. Eén van onze kleine Squalan muzes, Mila, moest na de vakantie weer naar school. Kinderen zitten dan weer de hele dag binnen, in de droge lucht van het klaslokaal. Binnen een paar dagen kreeg ze last van droge lippen en korstjes rond de mond.

Moeder was er gelukkig snel bij en gaf haar de Squalan Pure Lip. ’s Avonds gebruikte ze Squalan Cleanser als masker voor de nacht. Dit verzacht en herstelt de schrale plekjes en geeft bacteriën geen kans zich te nestelen in de schrale plekjes. Het resultaat liegt er niet om!

 

Squalan Cleanser als scheergel

Je kunt de Cleanser ook gebruiken om je mee te scheren. Het beste kun je eerst gaan douchen of in bad gaan, zo wordt de huid zachter wat zorgt voor makkelijker scheren en minder huid irritaties. Droog je benen af en breng een paar pompjes van de Squalan Cleanser gel aan. Maak je vingertoppen vochtig en masseer je benen met de vingertoppen, hierdoor wordt de Cleanser gel “milky”.

Gebruik een (nieuw) scheermesje en scheer je benen met de haar groei mee. Tegen de haargroei in scheren zorgt voor het zachtste resultaat maar staat ook garant voor irritatie en ingegroeide haren helaas. Spoel na het scheren alles af, droog de huid en breng de Squalan Pure aan op de geschoren huid. En als je toch bezig bent, kun je ook meteen je oksels en bikinilijn meenemen!

 

Squalan Cleanser tegen eelt en kloven

Deze week ontvingen we een mailtje van iemand die Squalan Cleanser gebruikt voor iets waar wij zelf nog niet over hadden nagedacht: eelt en kloven.

“Wilde toch even dit succesverhaaltje met jullie delen 😉 Jarenlang heb ik ellende met kloven in handen en voeten, zooooveel gesmeerd, tubes creme, klovenzalf, azijn ….etc etc geprobeerd was ik bijna de wanhoop nabij, niets helpt. Totdat ik een klein reisverpakking van de cleanser had gekregen bij een bestelling.
Vond het eerlijk gezegd maar raar spul, wist niet goed hoe te gebruiken 😉 totdat ik het filmpje op youtube had bekeken en toch maar weer tevoorschijn gehaald. Bleek dat mijn gezicht er zo van opknapte omdat ik het als maskertje gebruikte, mooi glowy de roodheid verdween (rosacea) toen dacht ik…. ik ga het op mijn handen smeren voordat ik ga slapen …en na een paar dagen kreeg ik gewoon hele zachte handen zonder dat ik blijf haken aan mijn kleding 😉
Vervolgens ging ik nu aan de slag met mijn voeten en die zien er na 2 dagen als zoveel mooier uit……tis gewoon ongelofelijk !!!”

Wij worden zo blij van dit soort mailtjes. Wat heerlijk dat onze producten zo veel mensen van vervelende kwaaltjes af helpen. Dus als jij nog een goede toepassing weet voor Squalan Cleansers of één van onze andere producten: we horen het graag!

De Cleanser is geschikt voor iedereen, mannen, vrouwen en kinderen. Ook pubers hebben veel baat bij de Cleanser, je vindt hem hier!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *