ons verhaal

Ontstaan vanuit de natuur en gevonden door twee gepassioneerde ervaringsdeskundigen, die zelf in hun leven alles geprobeerd hebben op het gebied van huidverzorging. Squalan is het resultaat van een lange zoektocht naar de ideale huidverzorging, de producten werken verzachtend, kalmerend en herstellend. Squalan kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van de huid versterken en ondersteunen. Squalan is het antwoord voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en 100% natuurlijke huidverzorging.

SQA1183b

Leslie

Ik werd geboren met een goede huid en had in mijn pubertijd weinig last van pukkeltjes. Na mijn pubertijd was er een periode van meerdere operaties in combinatie met antibiotica en dit veranderde mijn lichaam op heel veel verschillende vlakken. De kilo’s vlogen er aan, ik kreeg gevoelige darmen en ook nog een heel gevoelige huid. Na onderzoek en veel lezen begon ik de rol van voeding op je lichaam en huid steeds beter te begrijpen. Met het toepassen van een gezonde levensstijl kreeg ik mijn lichaam weer een terug en had ik zelf weer de touwtjes in handen.

Mijn huid blijft altijd een aandachtspuntje, maar Squalan maakt mijn huid weer rustig in heftige tijden en dat geeft vertrouwen.

Monique

Als kind had ik al een super gevoelige huid, het was altijd pijnlijk. Na jaren lang heel veel make up te dragen voor werk was mijn huid er klaar mee. Niets hielp, tot grote frustratie aan toe. Zelfs de meest agressieve middelen lieten het afweten. Ik moest mijn werk opgeven, make up was geen optie meer voor mijn huid. Mijn persoonlijke zoektocht naar een oplossing heeft meer dan tien jaar geduurd. Pure Squalan bleek een euforie voor mijn huid te zijn. Na een test periode van twee jaar op mezelf en anderen, voelde het als een roeping om deze huid-identieke stof bekend te maken aan de wereld. Iedereen verdient tenslotte een gezonde en stralende huid. Ik heb weer vertrouwen in mijn huidverzorging en dat geeft een hoop rust.

en toen ontdekte we onze Holy Grail

Door een vergelijkbaar probleem en gedeelde passie voor het ondernemen, besloten we onze krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar het perfecte ingrediënt met het beste resultaat voor de huid. Met voeding is allang bewezen dat natuurlijke producten en zo weinig mogelijk ingrediënten het beste zijn. Waarom zou dit anders zijn voor cosmetica?

Uiteindelijk ontdekten we squalaan, een ingrediënt dat identiek is aan een stof die van nature in de huid voorkomt en met de jaren afneemt. Deze vetachtige substantie wordt door zowel mens als dier en plant geproduceerd. Bij de geboorte is het percentage in de huid hoog, maar dit neemt helaas met de jaren af. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint.

Een stof die van nature in de huid voorkomt en die we uit de natuur kunnen halen om het weer aan te vullen? Mooier kan bijna niet! Mensen met zeer uiteenlopende huidtypen reageren bijzonder goed op de olie: een droge huid wordt minder droog, een vette huid wordt minder vet en een mooie huid krijgt een stralende, gezonde en jeugdige uitstraling. Kortom de huid vindt zijn natuurlijke balans terug.

huidverzorging die echt wat doet voor de huid

Squalaan zorgt voor flexibiliteit en souplesse van de huid, is bijzonder hydraterend en dringt door tot diep in de huid. Squalaan maakt de huid zacht en glad zonder een vettige laag achter te laten. Bovendien werkt het verzachtend bij huidproblemen zoals eczeem en rosacea. De beschadigde huid knapt op en de natuurlijke elasticiteit blijft behouden. Het proberen waard! Het squalaan in onze producten is 100% afkomstig uit door ECOCERT goedgekeurd suikerriet.

Na uitgebreide testen en onderzoek besloten we een huidverzorgings-lijn op basis van deze unieke olie te ontwikkelen. Producten met squalaan als hoofdingrediënt en alleen ingrediënten die echt iets toevoegen. Wij houden van transparantie, er is al genoeg in de wereld waar geheimzinnig over gedaan wordt, daarom zijn we open over alle ingrediënten die we gebruiken. Onze producten zijn 100% plantaardig, bevatten geen parabenen, alcohol of andere onnodige toevoegingen, verwacht daarom geen toegevoegde parfum! Ook zijn onze producten dierproefvrij, veganistisch en duurzaam geproduceerd. Daarnaast zijn wij trots dat onze producten het Vegan & Cruelty free logo en het Allergy Certified logo mogen dragen.