Sun30 ingredienten

Aqua

Water wordt vaak als ingrediënt in cosmeticaproducten gebruikt. Het water in onze producten is sterk gezuiverd. Water is een oplosmiddel voor bepaalde poedervormige ingrediënten en wordt vaak gebruikt om andere ingrediënten gelijkmatig over de huid te verdelen. Water wordt vaak als ingrediënt in cosmeticaproducten gebruikt. Het water in onze producten is sterk gezuiverd. Water is een oplosmiddel voor bepaalde poedervormige ingrediënten en wordt vaak gebruikt om andere ingrediënten gelijkmatig over de huid te verdelen.

Zink Oxide (nano)

Zinkoxide is een fijngemalen en geoxideerde vorm van zink en wordt gewonnen uit het mineraal zinkiet. Zinkoxide is een breedspectrum filter, dat betekent dat het zowel tegen UV-A als UV-B straling beschermt, en is een van de meest gebruikte natuurlijke zonfilters. Zinc oxide is vriendelijke voor de huid en veroorzaakt zelden een allergische reactie. De versie die wij gebruiken is daarnaast goedgekeurd door Allergy Certified

Caprylic/capric triglyceride

Caprylic/capric triglyceride is een hydraterende, verzorgende stof en wordt soms gebruikt als verdikkingsmiddel. Caprylic/capric triglyceride is een mengsel van de twee vetzuren caprylzuur (ook wel octaanzuur) en caprinezuur (ook wel decaanzuur). Beide vetzuren komen van nature voor in melk van zoogdieren, maar ook in palm- en kokosolie. Wij gebruiken de kokos variant.

Coco-Caprylate

Coco-Caprylate een natuurlijk alternatief voor synthetische siliconen. Het wordt gewonnen uit kokosnoot en zorgt vooral voor een licht en zijdeachtig gevoel in crèmes. Daarnaast penetreert Coco-Caprylate de huid en stimuleert het vernieuwing van de huidcellen.

Glycerin

Glycerine komt voor in plantaardige en dierlijke vetten. De glycerine in onze producten is 100% plantaardig. Glycerine heeft een verzachtende werking en ondersteunt de vochtbalans van de huid. Kleine scheurtjes in de verouderde huid worden opgevuld en de huid wordt gehydrateerd. Deze stof bindt verschillende grondstoffen aan elkaar, bijvoorbeeld water en olie, waardoor het ideaal is voor cosmetica formules.

Sorbitan Laurate

Sorbitan Laurate werkt als een reinigingsmiddel en emulgator. Zowel de vetzuren en sorbitol die aanwezig zijn in sorbitan laurate zijn van natuurlijke oorsprong.

Sorbitol/Sebacic Acid Copolymer Behenate

Sorbitol/Sebacic Acid Copolymer Behenate heeft een SPF-versterkend effect en wordt gebruikt in bijvoorbeeld zonnebrandmiddelen en massage oliën vanwege zijn gelstructuur en verdikkend effect.

Polyglyceryl-4 Laurate/Succinate

Polyglyceryl-4 Laurate/Succinate is een Ecocert goedgekeurd, natuurlijk materiaal, dat oliën mengt in water, ook wel olie-in-water-emulgator.

Polyhydroxystearic Acid

Poly hydroxy stearinezuur is een veel gebruikt dispersiemiddel voor ultrafijn titaniumdioxide en zinkoxide, en zorgt er voor dat elke druppel van de zonnebrandcreme je huid evenveel beschermt. Poly Hydroxystearinezuur wordt vaak gewonnen uit ricinuszaad olie.

Titanium Dioxide (nano)

Titaniumdioxide is een mineraal dat van nature een breedspectrum filter heeft, dat betekent dat het zowel tegen UV-A als UV-B straling beschermt, en is daarom een van de meest gebruikte zonnefilters. Daarnaast veroorzaakt zinkoxide zelden een allergische reactie. De variant die wij gebruiken heeft een grote korrel en een coating. Daarnaast is onze Titaniumdioxide goedgekeurd door Allergy Certified.

Cetearyl Alcohol

Cetearyl alcohol, is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit in kokos- en palmolie maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd. De voornaamste functie van cetearyl alcohol is die van emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat de huid zacht aanvoelen.

Squalane

Squalane is de cosmeticanaam (INCI-naam) voor squalaan. Squalaan is een adaptogene stof, wat betekent dat het zich aanpast aan wat de huid nodig heeft op dat moment. Een droge huid wordt minder droog, een vette huid minder vet en een mooie huid krijgt haar gezonde glans weer terug. Squalaan herstelt de natuurlijke balans. Elke huid vindt dus eigenlijk zijn natuurlijke balans weer terug en hierdoor is het geschikt voor iedereen en doet het ook echt wat voor elke huid.

Tocopheryl Acetate

Tocopheryl Acetate is een vorm van vitamine E en wordt vaak gebruikt in verzorgingsproducten. Vitamine E is een antioxidant die je huid beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen afkomstig van UV straling en luchtvervuiling, daarnaast heeft Vitamine E een ontstekingsremmend effect.

Glyceryl Caprylate

Glyceryl caprylaat is een co-emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van een olie-in-water emulsies wordt gebruikt. Deze stof herstelt de vetbalans van de huid en werkt vochtregulerend en vochtbindend. Glyceryl capylaat wordt vervaardigd uit verschillende plantenoliën.

Isostearic Acid

Isostearic Acid of Isostearinezuur is een olieachtige vloeistof die wordt gebruikt in een breed scala van cosmetica en verzorgings producten. Isostearinezuur is een mengsel van verschillende vormen van octadecaanzuur, dat wordt verkregen uit dierlijke of plantaardige vetten en oliën, waaronder sojaolie.

Aluminum Stearate

Aluminium stearate wordt in het algemeen gebruikt vanwege zijn smerende eigenschappen. Aluminium stearate verhoogt de dikte van cosmetica producten en vermindert het transparantie van producten.

Xanthan Gum

Xanthaangom is een polysaccharide, een polymeer op basis van suiker geproduceerd door bacteriën, dat wordt gebruikt als een verdikkingsmiddel of stabiliserend middel in voedingsmiddelen en verzorgingsproducten.
Zelfs in concentraties van minder dan één procent heeft xanthaangom het vermogen om met name de viscositeit van vloeistoffen waaraan het wordt toegevoegd te verhogen voor een optimale textuur.

Glycine Soja (Soybean) Oil

Glycine sojaolie is een olie die wordt gewonnen uit sojabonen. Dit natuurlijke product vormt een zogenaamde barrière op het huidoppervlak waardoor het verlies van water door de huid vertraagd wordt.

Alumina

Alumina, ook wel aluminiumoxide genoemd, is een verbinding van aluminium en zuurstof. De aluminia wordt gebruikt als coating om de titaniumdioxide zodat deze niet in de bloedbaan terecht komt. Deze vorm van aluminium komt niet in het lichaam terecht (dringt niet door in de huid)

Caprylhydroxamic Acid

Caprylhydroxaminezuur is een natuurlijke antimicrobieel conserveringsmiddel. Dit aminozuur wordt gewonnen uit kokosolie en is een natuurlijk alternatief voor parabenen, een veelgebruikt conserveermiddel waaraan tal van gezondheids- en veiligheidsrisico’s kleven.

Tetrasodium Glutamate Diacetate

Tetrasodium Glutamate Diacetate is een veelzijdig, helder, vloeibaar chelaatvormend middel en conserveermiddel versterker. Tetrasodium glutamaat diacetaat is gemaakt van plantaardig materiaal en is daardoor gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Het heeft dezelfde functie in als EDTA (een vrij nieuw conserveringsmiddel), maar dan zonder negatieve effecten op gezondheid en het milieu.