Adansonia Digitata Seed Oil

squalan - baobab

Baobabzaadolie: wat is het?

De baobab (of apenbroodboom) is een Afrikaanse boom met een dikke stam en takken die op wortels lijken. Bavianen zijn dol op de vruchten van de baobab. De natuurlijke, koudgeperste olie uit de vruchtzaden, met een prachtige gouden kleur, wordt vaak in cosmeticaproducten gebruikt, omdat ze geweldige vochtinbrengende en verjongende eigenschappen heeft.

 

Wat doet baobab-olie?

Baobabzaadolie bevat veel vitamines, anti-oxidanten en vetzuren (omega 3-6-9) die huid (en haar) intens voeden, hydrateren en verjongen en de ouder wordende of vermoeide huid haar elasticiteit teruggeven. De olie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen – de huid voelt meteen zacht en fluweelachtig aan.

Bijkomstig voordeel van baobabolie: de rijke olie helpt tegen ontstekingen en kalmeert de huid bij puistjes, acne, eczeem en psoriasis. Baobabzaadolie is geen allergeen en is dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

 

Welke Squalan-producten bevatten deze olie?

In de bijzondere formule van het Squalan Gold serum hebben we heel bewust gekozen voor 100% natuurlijke baobabzaadolie, om haar fantastische anti-aging eigenschappen. Je huid voelt na het aanbrengen van het serum direct zacht en gevoed. Squalan Gold met baobabzaadolie is een geweldige oppepper voor de vermoeide huid.

Bekijk hier het Squalan Gold serum.

Bekijk hier alle ingrediënten.