HELP, ik heb een allergie!

Op onderzoek!

Zelf ben ik allergisch voor van alles en nog wat. Nadat ik had gehoord over ‘de allergietherapeut’ was ik erg benieuwd. Kun je een allergie daadwerkelijk opheffen? En wat is een allergie eigenlijk? Na gesprekken met therapeut Wim en een aantal van zijn cliënten ben ik om: de komende weken ga ik de allergietherapie ervaren en jullie op de hoogte houden. Hopelijk kan ik straks weer volop genieten van aardbeien, tomaten en alles wat rood is!

– Monique

Iedereen kent wel iemand met een allergie, zelfs kinderen hebben vriendjes in de klas die moeten opletten voor wat ze wel of niet mogen eten. Dus een allergie, zowel voor voeding als voor pollen, is wel bekend bij de meeste mensen.

De klachten bij de patiënten zijn: hevige jeuk, lopende of verstopte neus, waterige ogen, huiduitslag, zwelling van tong/lippen, buikpijn, diarree en zelfs het bewustzijn verliezen na het eten van bepaalde voedingsmiddelen.

Allergic girl sitting at the separate table at the party, looking at the other kids eating food she's not allowed to have, vector illustration, EPS 8
Allergisch voor van alles en nog wat

Zelf ben ik voor van alles en nog wat allergisch en daar leer je dan gewoon mee leven. Als mensen roken blijf ik uit de buurt, voor deo-, haarsprays en parfum moet ik ook hard wegrennen en bepaalde dingen eet ik niet (bijvoorbeeld alles wat rood is). Doe ik dat wel kan ik soms uit het niets een rood ontploft hoofd krijgen wat voelt als schuurpapier, jeukt en pijnlijk is. Op zich niet zo praktisch als je een cosmeticabedrijf hebt waarbij iedereen met een vergrootglas naar je gezicht kijkt.

Waar Leslie en ik het meest blij mee zijn sinds we Squalan zijn begonnen, is dat we echt vertrouwen hebben in onze skincare! Kleine problemen worden direct opgelost en het voelt fijn niet te stressen over wat je op je gezicht moet smeren. Maar dat betekent niet dat we nooit meer problemen hebben, het is alleen nu makkelijker te achterhalen waar het vandaan komt.

Maar is er ook een oplossing voor? Er bestaan allerlei bloed-, speeksel- en urinetesten om uit te vinden waar je allemaal niet tegen kunt. Dan kun je met een mooi dieet een heleboel niet meer eten en dan hoop je maar dat het goed blijft gaan…

Allergie therapie

De naam ‘allergietherapeut’ was ik al een paar keer tegengekomen. Het schijnt dat deze therapie je allergie ‘op kan heffen’. Ik dacht meteen: ‘Wauw, dan kan ik weer rode pastasaus eten, dat zou geweldig zijn!’

Tijd dus voor een uitgebreid onderzoek. Na een gesprek met Wim Telgt, ‘de allergie therapeut’, en een aantal mensen die hij behandeld heeft ben ik enorm gemotiveerd dit heel intensief te gaan proberen. De komende weken ga ik ervaren wat deze therapie doet en zal daarna uitgebreid verslag doen! Ik heb zelfs iemand gesproken die aangaf dat Wim haar leven heeft gered. Ze ging van kinds af aan ziekenhuis in en uit, vaak van top tot teen onder de uitslag. Na een intensieve periode met behandelingen kan ze nu werkelijk alles weer doen en eten en heeft ze geen uitslag meer! Super inspirerend om dat te zien en te horen! Dus: wat gaat er gebeuren?

Immuunsysteem en je allergie

Het succes van de behandeling ligt in het weer optimaal laten functioneren van het immuunsysteem. Ons immuunsysteem kan worden verstoord door invloeden (energieën) waar we mee in aanraking komen, zoals voeding, geluid, straling of emoties.

Maar ook kleuren, geuren en materialen horen daarbij. Iemand kan bijvoorbeeld negatief reageren op eigen zweet, of allergisch zijn voor water.

Als het immuunsysteem verzwakt is kunnen ook deze zaken ‘een kortsluiting in het systeem’ veroorzaken, met een allergische reactie als gevolg. En wellicht zal niet iedereen het zich realiseren, maar een verschijnsel als ‘voorjaarsmoeheid’ is óók een allergische reactie.

Hoe werkt het?

De methode is pijnloos (joepie!): door middel van testen wordt gezocht welke stof/energie de allergie veroorzaakt. Vervolgens wordt de patiënt in contact gebracht met deze ‘veroorzaker’. Dit contact bestaat uit het vasthouden van een buisje geladen met de energie van de ‘veroorzaker’, waarvan de lading vele malen hoger is dan de eigen lichaamsenergie.

Tegelijkertijd wordt het lichaam gestimuleerd via een meridiaan op de rug. Zo komt het ‘op slot geschoten’ systeem weer in balans, met als resultaat dat de energie onbelemmerd door het lichaam kan stromen en krachtig genoeg is om de allergie te bestrijden.

Gedurende 25 uur na de behandeling mag je niet met de stof waar tegen je bent behandeld in aanraking komen. Daarna is het immuunsysteem zodanig in balans dat het lichaam de ‘boosdoener’ probleemloos verdraagt.

 

Nou , ik ben enorm benieuwd! Kom maar op straks met de aardbeien, frambozen, tomaten!

 

 

 

2 replies on “HELP, ik heb een allergie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *